Θεσσαλονίκη: Προς σκληρότερο lockdown με ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο σχολείων

Θεσσαλονίκη: Προς σκληρότερο lockdown με ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο σχολείων

Πληροφορίες για ακόμα σκληρότερο lockdown με πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ (δηλαδή να μην επιτρέπεται έξοδος ούτε με sms) αλλά και κλείσιμο των σχολείων που σήμερα λειτουργούν εξετάζει η Κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη.

Οι λόγοι που την οδηγούν σε αυτή την απόφαση δεν είναι άλλοι από την πολύ υψηλή θετικότητα στη Θεσσαλονίκη που φθάνει στο 32% αλλά και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της πόλης με τις κλίνες των ΜΕΘ να βρίσκονται οριακά στην πληρότητα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό υποχρεωτικής τηλεεργασίας, και περισσότερα κλιμάκια ελέγχου στους δρόμους με επικεφαλής την αστυνομία που θα πραγματοποιούν εξονυγχιστικούς ελέγχους, για να αποφεύγονται όλα τα φαινόμενα μικρών ή μεγάλων συνωστισμών.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τις ανακοινώσεις για την αυστηροποίηση των μέτρων να γίνονται άμεσα, ίσως και σήμερα στις 18.00.

Μεταφορά ασθενών με C-130 στην Αθήνα

Μάλιστα όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται εκτάκτως εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, έπειτα από συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, θα διατεθεί ένα C-130 με ειδική κάψουλα ώστε να διακομίζονται τα περιστατικά covid στην Αθήνα από περιοχές όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη.