Θεσσαλονίκη: Ο δήμος ξεκινά την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων

Θεσσαλονίκη: Ο δήμος ξεκινά την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων

Εκστρατεία για να συγκεντρωθούν όλα τα παλιά αυτοκίνητα που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό από τους ιδιοκτήτες τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκινά το προσεχές διάστημα η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, υπεύθυνο για θέματα καθαριότητας, Θωμά Ψαρρά, και το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, στα τέλη του τρέχοντος μήνα ή το αργότερο αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει η περισυλλογή των εγκαταλειμμένων οχημάτων σε μια προσπάθεια να απελευθερωθούν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης και παράλληλα να πάψουν τα “σαραβαλάκια” να αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Για το λόγο αυτό, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία θα αναλάβει να περισυλλέγει και θα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της με δικά της μέσα, τα οχήματα που θα έχουν χαρακτηριστεί ως εγκαταλειμμένα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ψαρράς, υπολογίζεται πως μέσα στο χρόνο θα μαζευτούν περίπου 300 Ι.Χ. αυτοκίνητα και άλλα εκατό φορτηγάκια, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτό το διάστημα, σε ολόκληρη την πόλη, ο αριθμός των εγκαταλειμμένων οχημάτων ξεπερνά τα 1.000.

Ανάλογες επιχειρήσεις έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι δημότες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε καταγγελία απομάκρυνσης κάποιου αυτοκινήτου μπορούν να το πράξουν είτε τηλεφωνικά στην αντιδημαρχία Καθαριότητας, είτε εγγράφως με αίτημα τους σε οποιαδήποτε δημοτική κοινότητα αλλά και στο δημαρχείο, είτε ηλεκτρονικά στην εφαρμογή “Βελτιώνω την πόλη μου” στην κεντρική ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία του κεντρικού δήμου και της αναδόχου εταιρείας ορίζεται στον ένα χρόνο, μετά την υπογραφή και πρωτοκόλληση της σχετικής σύμβασης.

Πηγή: ΑΜΠΕ