Θεσσαλονίκη: Με ένα συμβολικό μήνυμα ενότητας έκλεισε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων

Θεσσαλονίκη: Με ένα συμβολικό μήνυμα ενότητας έκλεισε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων

Με σκοπό να μεταφέρουν μήνυμα ενότητας, οι εθελοντές και οι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου “Yedi Kule Conquest”, με τον οποίο ολοκληρώθηκε χθές το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων, σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το φρούριο του Επταπυργίου.

Ο αγώνας δρόμου, άλλωστε, ήταν μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων που συνέδεσε οκτώ μνημεία της πόλης, τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, το Βυζαντινό Λουτρό, τον ναό του ‘Αγιου Νικολάου του Ορφανού, τη Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (περιοχή Ισλαχανέ), τους Κήπους του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου) και το Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ). Το σήμα της εκκίνησης έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, ενός τριήμερου πολιτιστικού και αθλητικού γεγονότος, που διοργανώνεται κάθε χρόνο με τη στήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ήταν η ανάδειξη της ομορφιάς και του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Εκτός από τον αγώνα δρόμου, το φεστιβάλ φέτος φιλοξένησε τις προηγούμενες μέρες μουσικοθεατρική παράσταση στον προαύλιο χώρο του Γεντί Κουλέ και μουσικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.