Θεσσαλονίκη: Μάχη σώμα με σώμα ΜΑΤ-διαδηλωτών έξω απο συμβολαιογραφικό γραφείο(ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Μάχη σώμα με σώμα ΜΑΤ-διαδηλωτών έξω απο συμβολαιογραφικό γραφείο(ΦΩΤΟ)

Άναψαν τα αίματα πριν από λίγο έξω από συμβολαιογραφικό στην οδό Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και της αστυνομίας.

Η σπίθα της έντασης άναψε, όταν τα μέλη του Συντονισμού έφτασαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται συμβολαιογραφικό γραφείο, το οποίο όπως υποστηρίζουν θα διενεργήσει δύο ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου, ωστόσο διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στο σημείο τους εμπόδισε. Ακολούθησε ένταση και συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των μελών του Συντονισμού.

Λίγο αργότερα, τα μέλη του Συντονισμού, ζήτησαν  μια αντιπροσωπεία τους να περάσει μέσα, προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα.

Η Αστυνομία αρνήθηκε και ακολούθησε νέος γύρος έντασης, με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο να χρησιμοποιούν τις ασπίδες τους και να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

Τα μέλη του Συντονισμού παραμένουν έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ στο σημείο βρίσκονται και μέλη του ΠΑΜΕ.