Θεσσαλονίκη: «Κρούση» για Έλληνες γιατρούς από βρετανικό νοσοκομείο – Αποκλειστικές δηλώσεις

Θεσσαλονίκη: «Κρούση» για Έλληνες γιατρούς από βρετανικό νοσοκομείο – Αποκλειστικές δηλώσεις

Οι  Έλληνες γιατροί διαπρέπουν στο εξωτερικό και αυτό τους κάνει περιζήτητους. Τούτο επιβεβαιώνεται από το γεγονός οτι αυτές τις ημέρες, στελέχη νοσοκομείου απ το Η.Β. βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, προς «άγραν» Ελλήνων επιστημόνων.

«Το Εθνικό Σύστημα της… Αγγλίας εμπιστεύεται τους Έλληνες γιατρούς και είναι πολύ τιμητικό…», σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ύστερα από τη συνάντηση που είχε με επιτελικά στελέχη νοσοκομείου του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία μετά τη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν στην Αθήνα την αναζήτηση γιατρών, με σκοπό την άμεση πρόσληψη σε θέσεις πολύ καλύτερα αμειβόμενες απ΄ ότι στη χώρα μας και με πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, «τα ξένα νοσοκομεία με τη βοήθεια γιατρών τους, ψάχνουν συναδέλφους στην Ελλάδα (απευθείας χωρίς ενδιάμεσους πχ εταιρείες προσλήψεων) κυρίως λόγω της υψηλής κατάρτισης που διαθέτουμε και τις άριστες πανεπιστημιακές μας σπουδές».

Ο ΙΣΘ και η επιστημονική κοινότητα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, έχουν δεχθεί παρόμοιες κρούσεις  και στο παρελθόν από νοσοκομεία  χωρών της Ευρώπης, όπως η Γερμανία. Να σημειωθεί ότι ήδη από τον σύλλογο έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια… 1000 γιατροί, σε σύνολο 9.000 που είναι τα μέλη.

Σύμφωνα με όσα είπαν στον πρόεδρο του ΙΣΘ οι Βρετανοί γιατροί  δε θα μείνουν μό ο στην «αλίευση» προσωπικού αλλά θα προχωρήσουν και σε αδελφοποιήσεις με ελληνικά νοσοκομεία, ώστε όποιος επιθυμεί από την Ελλάδα να μπορεί να (μετ)εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένους τομείς περίθαλψης και θεραπείας». Οι εκπρόσωποι του βρετανικού νοσοκομείου διευκρίνισαν ότι «το Brexit δεν θα αποτελέσει πρόβλημα διότι υπάρχει χρόνος για να προετοιμαστούν, τόσο οι ενδιαφερόμενοι όσο και οι Βρετανοί, στα νέα δεδομένα εκτός ΕΕ

Δείτε σε βίντεο τι απαντά μόνο στο Reportplus.gr εκπρόσωπος του North West Anglia που από χθες -μαζί με άλλους γιατρούς του βρετανικού νοσοκομείου- αναζητά επιστήμονες της υγείας αρχικά στη Θεσσαλονίκη και τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα! Όπως λέει δεν είναι μόνο η εξαιρετική πανεπιστημιακή κατάρτιση των Ελλήνων αλλά και οι αξίες που έχουν για την περίθαλψη των ασθενών…