Θεσσαλονίκη: Κλέβουν χρυσαφικά από ηλικιωμένες γυναίκες που περπατούν στο δρόμο ανυποψίαστες …με το φως της μέρας

Θεσσαλονίκη: Κλέβουν χρυσαφικά από ηλικιωμένες γυναίκες που περπατούν στο δρόμο ανυποψίαστες …με το φως της μέρας

Μια νέα τακτική ληστείας έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες που σκαρφίζονται οι επιτήδειοι και αυτή τη φορά αφορά ηλικιωμένες γυναίκες που περπατούν αμέριμνες στο δρόμο με το φως της μέρας!

Τα συμβάντα άρχισαν αν πληθαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Επιτήδειοι, εντοπίζουν τις ηλικιωμένες γυναίκες που φέρουν χρυσαφικά στο λαιμό κυρίως (αλυσίδες, σταυρούς) και με διάφορους τρόπους καταφέρουν να τα αφαιρέσουν.

Χαρακτηριστικά είναι δύο συμβάντα που σημειώθηκαν το ένα στα Διαβατά και το άλλο στη Μαρτίου.

Στα Διαβατά, μια νεαρή γυναίκα πλησίασε ηλικιωμένη και προσποιήθηκε ότι ήταν η θεία της, που είχε χρόνια να συναντήσει. Η νεαρή άρχισε να την αγκαλιάζει και μέχρι η ηλικιωμένη να καταφέρει να την πείσει ότι δεν είναι η θεία της, εκείνη της είχε αφαιρέσει από τον λαιμό έναν χρυσό σταυρό. Η γυναίκα κατάλαβε την κλοπή ώρα αργότερα όταν πήγε στο σπίτι της και διαπίστωσε ότι λείπει ο σταυρός!

Στη Μαρτίου συνέβη ένα παρόμοιο γεγονός. Αυτή τη φορά νεαρός πλησίασε ηλικιωμένη με γρήγορο βήμα, άρπαξε τον σταυρό από τον λαιμό και έφυγε τρέχοντας χωρίς να προλάβει η άμοιρη γυναίκα να καλέσει σε βοήθεια.

Οι δράστες προφανώς ενεργούν οργανωμένα, εντοπίζοντας μόνες ηλικιωμένες γυναίκες που περπατούν στο δρόμου και με διάφορους τρόπους αποσπούν τα χρυσαφικά που είναι εμφανή, ειδικά όταν πρόκειται για αλυσίδες και σταυρούς που κρέμονται στο λαιμό.