Θεσσαλονίκη: Καλώς το, το 2018 όπως… το 2008!

Θεσσαλονίκη: Καλώς το, το 2018 όπως… το 2008!

Η υποδοχή του 2018 στη Θεσσαλονίκη θύμιζε φέτος ακόμα περισσότερο τις… “γιορτές των αστεριών” του παρελθόντος, με πλήθος κόσμου να γιορτάζει στην πλατεία Αριστοτέλους, με συγκροτήματα επί σκηνής, με το δήμαρχο να δίνει ευχές σε ζευγάρι αμέσως μετά την πρόταση γάμου επί σκηνής, με τον Ψινάκη Guest Star και χιλιάδες πυροτεχνήματα να αποτελούν το αποκορύφωμα της βραδιάς, στην αλλαγή του χρόνου.
Από όσα είχε συνηθίσει η Θεσσαλονίκη ως το 2008, έλλειπε μόνο το φωτισμένο καραβάκι!
Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν από νωρίς στο σημείο και γιόρτασαν υπό τους ήχους των «Batala Salonica», μέλος του διεθνούς γκρουπ κρουστών «Batala Mundo», των Dj Yiannis Mitsokapas, Dim Zach, Evridiki και της Anastasia.
Στις 11:15 περίπου έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή καταχειροκροτουμενοι οι Imam Baildi, ενώ ένα λεπτό πριν την αλλαγή ξεκίνησε η εντυπωσιακή ρίψη των πυροτεχνημάτων από τις δύο φορτηγιδες στον Θερμαϊκό, που διήρκησε δέκα λεπτά. Ενθουσιασμένος ο κόσμος παρακολούθησε το φαντασμαγορικό υπερθέαμα, χορηγία του ΕΒΕΘ, ενώ η πόλη είχε και το δικό της hashtag, το #xmasThessaloniki. Ευχές για το νέο έτος έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλιδου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουταρης μαζί με το δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.
Πέντε λεπτά μετά τα πυροτεχνήματα, οι Imam Baildi συνέχισαν τη συναυλία τους, υπογράφοντας μουσικά την έλευση του 2018.

Στην Αθήνα, η επίσημη «υποδοχή» του νέου έτους έγινε στο Θησείο. Πυροτεχνήματα φωταγώγησαν τον ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, ενώ τους συγκεντρωμένους ψυχαγώγησαν η μπάντα του Δήμου Αθηναίων, η Ευανθία Ρεμπούτσικα και άλλοι καλλιτέχνες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.