Θεσσαλονίκη – κακοκαιρία: Πολύ νερό αλλά λίγα τα προβλήματα – Ζέρβας: Είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα

Θεσσαλονίκη – κακοκαιρία: Πολύ νερό αλλά λίγα τα προβλήματα – Ζέρβας: Είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα

Το «ψυχρό» μέτωπο που χτύπησε τη χώρα έφερε στη Θεσσαλονίκη πολύ νερό αλλά ευτυχώς ελάχιστα προβλήματα.

Λόγω της έντονης και για ώρες βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι γέμισαν νερό χωρίς όμως να σημειωθούν πλημμύρες με τα συνεργεία του δήμου να επεμβαίνουν όπου χρειάζονταν.

 

 

Καθώς τα φρεάτια δεν προλάβαιναν να απορροφήσουν το νερό, λόγω της μεγάλης ποσότητας σε κεντρικούς οδικούς άξονες υπήρχε μεγάλη συσσώρευση νερού, όπως για παράδειγμα στην Βασ. Όλγας και στη πλατεία Συντριβανίου.

 

 

Τα προβλήματα άρχισαν από το βράδυ της Κυριακής οπότε  και εκδηλώθηκαν οι δυνατοί άνεμοι.

Ο αέρας δυνάμωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας και το πρωί έπεσαν δέντρα κοντά στην περιοχή του «Ιπποκράτειου» και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Βαλαγιάννη και Ασκληπιού.

 

 

Κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης έφτασε στο σημείο προκειμένου να απομακρύνει τα δέντρα από τους δρόμους.΄

Λόγω της βροχόπτωσης, υποχώρησε μέρος του οδοστρώματος σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

 

Ο λόγος για την οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, όπου το οδόστρωμα υποχώρησε, δημιουργώντας προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων.

 

Ζέρβας: Είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα

Την ετοιμότητα του μηχανισμού του δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου διαπίστωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας επιθεώρησε τον στόλο των δημοτικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού.

 

 

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος, με αλάτι, με υδροφόρες, με οχήματα, με προσωπικό, με συγκεκριμένο σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο μηχανισμός του Δήμου θα καταφέρει να κρατήσει την πόλη καθαρή.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου βρίσκονται τα δεκαέξι οχήματα τα οποία, όταν προκύπτει ανάγκη, επιστρατεύονται στη μάχη ενάντια είτε του χιονιά είτε του παγετού.

«Είμαστε ετοιμοπόλεμοι, ώστε σε περίπτωση χιονιά και παγετού να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της πόλης», διαβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωυσίδης, αναφερόμενος στις προετοιμασίες που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου, υπογράμμισε ότι ήδη έχουν συσκευαστεί περισσότεροι από 4.500 σάκοι με αλάτι, οι οποίοι σε περίπτωση χιονιά διανέμονται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπως ενδεικτικά σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε περιοχές της Άνω Πόλης, κ.ά.

Στην επιθεώρηση στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν ακόμη ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρης Δαγκλής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ευθύμης Φωτόπουλος.