Θεσσαλονίκη-Διαμαρτυρία Παλαιστινίων στο Αμερικανικό Προξενείο

Θεσσαλονίκη-Διαμαρτυρία Παλαιστινίων στο Αμερικανικό Προξενείο

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτη την ώρα απο Παλαιστίνιους, έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στην οδό Τσιμισκη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, Ρουεβέν Ρίβλιν.

Οι διαδηλωτές  θεωρούν ανεπιθύμητο τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην πόλη μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του Μουσείου του Ολοκαυτώματος.

“Είμαστε δω για να απαιτήσουμε την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων και ειδικότερα των παιδιών, τα οποία ανέρχονται σε περισσότερα από 300″

Καταδικάζουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης να μην τοποθετηθεί για όλα όσα γίνονται στην Παλαιστίνη, ειδικά μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ”, τόνισε ο γραμματέας της Ένωσης Φίλων Παλαιστίνης, Saleh Thear.Στη συγκέντρωση συμμετέχουν διάφοροι φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Μάλιστα, μερικοί από τους συγκεντρωμένους, κρατούν πλακάτ με το πρόσωπο της 16χρονης “ηρωίδας των Παλαιστίνιων” Άχεντ Ταμίμι, η οποία κινδυνεύει με φυλάκιση 10 ετών επειδή χαστούκισε ισραηλινούς πάνοπλους στρατιώτες.