Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για τον τραυματισμό παιδιών από την πτώση του ανεμιστήρα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για τον τραυματισμό παιδιών από την πτώση του ανεμιστήρα

Διαμαρτυρία γονέων πραγματοποιείται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου την περασμένη Πέμπτη η πτώση ενός ανεμιστήρα οροφής προκάλεσε των τραυματισμό δυο μαθητών.

Οι γονείς διαμαρτύρονται για την κατάσταση των κτιριακών υποδομών και την ελλιπή συντήρηση τους.

Μάλιστα, οι γονείς επικαλούνται έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 2014, η οποία διαπιστώνει τα προβλήματα του κτηρίου. Άλλωστε, από το 2013, η βορειοανατολική πτέρυγα του σχολείου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο,  αυτό δεν αποτρέπει τα παιδιά να κινούνται σε όλους τους χώρους του κτηρίου, εξακολουθώντας, έτσι, να διατρέχουν κίνδυνο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό και τα όσα κατήγγειλαν από την αρχή γονείς σχετικά με την κατάσταση του κτηρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τόνιζε “Οι συντηρήσεις των σχολείων πραγματοποιούνται βάσει σχετικών αιτημάτων των ίδιων των σχολικών μονάδων”.

Υπογράμμιζε δε, πως “στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου ειδικότερα, στο πρόγραμμα διαχείρισης των εργασιών συντήρησης σχολείων που χειρίζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, από τις 25 Ιανουαρίου 2017 έχουν καταχωρηθεί 13 αιτήματα για συντήρηση άλλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τα οποία διεκπεραιώθηκαν στο σύνολό τους. Το αίτημα που αφορούσε την πτώση του ανεμιστήρα οροφής καταχωρήθηκε την επομένη του συμβάντος, δηλαδή στις 21/09/2018”.