Θεσσαλονίκη: «Ακυρώνονται» θέσεις στάθμευσης λόγω αναποτελεσματικότητας του Thesis

Θεσσαλονίκη: «Ακυρώνονται» θέσεις στάθμευσης λόγω αναποτελεσματικότητας του Thesis

Αναποτελεσματικό αποδεικνύεται το σύστημα στάθμευσης «Thesis» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι οδηγοί που δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό αδυνατούν ή δυσκολεύονται πολύ να βρουν τρόπο να πληρώσουν το αντίτιμο για το παρκάρισμα του αυτοκινήτου τους. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν αναγκαστικά πολλές θέσεις κενές και να «ακυρώνεται» έτσι σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα στάθμευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν για την καταβολή του κόμιστρου, οι οδηγοί που δεν διαθέτουν την εφαρμογή στο κινητό, είτε αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά πάρκινγκ καταβάλλοντας πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο ή να παρκάρουν κάπου στη πόλη παράνομα ή ακόμα να καταλαμβάνουν –επίσης παράνομα- κάποια θέση μόνιμου κατοίκου.

Το Reportplus.gr διαπίστωσε σήμερα τη δυσλειτουργία του συστήματος στην περιοχή της ΧΑΝΘ, όπου δεκάδες θέσεις στάθμευσης του συστήματος Thesisπαρέμεναν άδειες επειδή οι οδηγοί δεν μπορούσαν να βρουν περίπτερο ή κάποιο κατάστημα που διαθέτει POS και είναι συμβεβλημένο με την εταιρία που διαχειρίζεται το σύστημα, ώστε να καταβάλουν το αντίτιμο.

Μάλιστα στις επανειλημμένες κλήσεις του Reportplus.grστο 15102 ουδείς υπεύθυνος απάντησε.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα όμως δεν εντοπίζεται μόνο στη περιοχή της ΧΑΝΘ. Σύμφωνα με πηγές από τη Δημοτική Αστυνομία το πρόβλημα υπάρχει και στην υπόλοιπη πόλη, αφού η εταιρία ή οι καταστηματάρχες διέκοψαν τη συνεργασία με αποτέλεσμα όσοι δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό να μην μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο του παρκόμετρου.

Σύμφωνα πάντως με την αρμόδια για τα τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης, αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Άννα Αγγελίδου δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού λειτουργούν 400 σημεία POS στη πόλη για 2000 θέσεις στάθμευσης. Μάλιστα υπογράμμισε ότι το πρόβλημα και οι διαμαρτυρίες υπάρχουν από τους μόνιμους κατοίκους, επειδή θέλουν περισσότερες θέσεις, σε αντίθεση με τους επισκέπτες!

Στην έρευνα του Reportplus.gr, διαπιστώθηκε ακόμα ότι στο portalτου Thesisυπάρχουν σημεία POS που φαίνονται συμβεβλημένα ενώ στη πραγματικότητα δεν είναι.