Θεσσαλονίκη: Αγιασμός με εθνικά μηνύματα Άνθιμου. Αστυνομικός έπιασε τον σταυρό!

Θεσσαλονίκη: Αγιασμός με εθνικά μηνύματα Άνθιμου. Αστυνομικός έπιασε τον σταυρό!

Στη Θεσσαλονίκη ο καθαγιασμός των υδάτων είχε εθνικά μηνύματα από τον μητροπολίτη Άνθιμο και διευκρινίσεις από τον δήμαρχο Μπουτάρη περί καθορισμού της εθνικής πολιτικής.
Αρκετοί νέοι βούτηξαν να πιάσουν τον σταυρό, αλλά τελικά τα κατάφερε ένας αστυνομικός που ζει και υπηρετεί στην Αθήνα και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Ο 28χρονος Παρασκευάς Γαρέλλας, που αμέσως μετά αγκάλιασε τον 18 μηνών υιό του και δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων: «Είναι ευλογία Θεού. Μαζί με όλα τα παιδιά που βουτήξαμε τον έπιασα, δεν τον έπιασα μόνον εγώ. Όλοι βουτήξαμε, όλοι κρυώσαμε!», είπε ο Παρασκευάς Γαρέλλας..
Στο σύντομο λόγο του όμως ο μητροπολίτης Άνθιμος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι: «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα». Αυτό έγινε πριν την ανάγνωση του Ευαγγελίου με το μητροπολίτη να συμπληρώνει ότι: «Αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Συγχρόνως Ελλάδα σημαίνει και Μακεδονία. Δεν είναι χθες και προχθές, Είναι αιώνιες οι σχέσεις αυτές και ξεκινάμε σε χρόνους προ Χριστού».
Αμέσως μετά τη τελετή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης διευκρίνισε για τη δήλωση του μητροπολίτη: «Ούτε εγώ ούτε ο Μητροπολίτης εκφράζουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας, ούτε την χαράσσουμε. Εγώ ξέρω ότι με τους γειτόνους μας πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις»
Επίσης τόνισε πως διαφωνεί με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην 21 Ιανουαρίου αλλά και τις υπόγραφες που συγκεντρώνονται για τον όρο «Μακεδονία».