Θεσσαλονίκη: Έντεκα συλλήψεις για ναρκωτικά και διωκτικά έγγραφα

Θεσσαλονίκη: Έντεκα συλλήψεις για ναρκωτικά και διωκτικά έγγραφα

Στοχευμένους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

· (7) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ αυτών:

– 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης (πλατεία Αγίου Γεωργίου), διότι στη θέα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη απέρριψε στο έδαφος ένα μικροδέμα κάνναβης, συνολικού βάρους (22,5) γραμμαρίων.

-45χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (12,2) γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του, απώθησε τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Επιπλέον, σε βάρος του 45χρονου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

· (4) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 36χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, πρωινές ώρες χθες (10-01-2018), διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 6ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ένταλμα προσωρινής κράτησης του 6ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος με τα οποία διατάσσεται η προσωρινή κράτηση και σύλληψή του για Εκβίαση και Τοκογλυφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.