Θεοδωράκης: Η θέση μας είναι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση

Θεοδωράκης: Η θέση μας είναι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση

Σύσκεψη με ηγετικά στελέχη και βουλευτές του Ποταμιού συγκαλεί το βράδυ της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι εξελίξεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό με τα Σκόπια, οι διαφωνίες με το Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη στάση στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και στον τρόπο λήψης αποφάσεων καθώς και ξεκαθάρισμα της στάσης που θα κρατήσει το Ποτάμι όλα αυτά θα αποτελέσουν την ατζέντα της βραδινής σύσκεψης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα iefimerida.gr ότι δεν προτίθεται να μπει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν φύγει ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Και πάμε σε εκλογές» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι «πρέπει κανείς να έχει πολλή φαντασία για να συζητά τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Ή έστω τη στήριξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Η θέση μας είναι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση».

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε τη σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι είναι γενναία η στάση, λέγοντας ότι «θα ήταν καλό να μελετήσει λίγο τη μικρή ιστορία του Ποταμιού. Θα βρει πολλές γενναίες τοποθετήσεις, που αν τις είχε υιοθετήσει, ή έστω ακούσει, η κυβέρνηση θα είχε ίσως αποφύγει τραγικά λάθη και η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα».

Στο κρίσιμο ερώτημα αν το Ποτάμι θα αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογραμμίζει ότι «είμαστε από τους συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Δεν θα μείνουμε όμως για να σιγουρέψουμε το μέλλον μας. Θα μείνουμε μόνο αν αυτή η ένωση δυνάμεων εγγυάται τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θέλουμε. Φοβούμαι όμως ότι οι τελευταίες αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα αλλά και ο τρόπος που λαμβάνονται, κινούνται στον αντίποδα της κοινής μας δέσμευσης – όλων μας, και της Φώφης Γεννηματά – ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ plus».

Τέλος επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Το να ψηφίσουμε τη συμφωνία ή να ψηφίσουμε κάποιο άλλο ωφέλιμο για την κοινωνία νομοθέτημα, αυτό δεν μας κατατάσσει στην συμπολίτευση. Ο κόσμος θέλει από όλους μας μια δημιουργική δράση», αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.