Θεαγένειο: Αντικαρκινικό νοσοκομείο με ελλείψεις στα.. αντικαρκινικά φάρμακα

Θεαγένειο: Αντικαρκινικό νοσοκομείο με ελλείψεις στα.. αντικαρκινικά φάρμακα

Σοβαρές ελλείψεις σε ορισμένα αντικαρκινικά χημικοθεραπευτικά φάρμακα διαπιστώνονται στο νοσοκομειακό φαρμακείο του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ελλείψεις αυτές βάζουν σε ταλαιπωρία αρρώστους και συγγενείς οι οποίοι καλούνται να αναζητήσουν τα φάρμακα που τους λείπουν για τη θεραπεία τους σε εξωτερικά φαρμακεία της πόλης.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να απευθυνθούν σε φαρμακεία της Αθήνας, ακόμα και του εξωτερικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του αντικαρκινικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «οι ελλείψεις σε φάρμακα στο φαρμακείο του νοσοκομείου μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, της λογικής “εσόδων – εξόδων” με την οποία ελέγχονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, την πολιτική που θέλει το φάρμακο να είναι εμπόρευμα που πωλείται και αγοράζεται».

Το σωματείο των εργαζομένων καλεί τους υπευθύνους, από όποια θέση κατέχουν, να απαντήσουν συγκεκριμένα για τα σκευάσματα etoposide και vincristine και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα, διαθέτοντας όλα τα αναγκαία φάρμακα για τους ασθενείς μέσω του νοσοκομειακού φαρμακείου.