Θα «πλημμύριζαν» τη Θεσσαλονίκη με δεκάδες εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Θα «πλημμύριζαν» τη Θεσσαλονίκη με δεκάδες εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Περισσότερα από 25 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν, που έφτασαν μέσα σε δυο διαφορετικά εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν από άντρες του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, οι άντρες της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν για την πάταξη του λαθρεμπορίου, είχαν… υποπτευτεί τα φορτία που θα έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε δυο διαφορετικά κιβώτια και τα θεώρησαν «υψηλού κινδύνου». Το εμπόρευμα του ενός κιβωτίου είχε δηλωθεί ως «σεντόνια – μαξιλαροθήκες» και του δεύτερου ως «δάπεδα laminate».

Στη συνέχεια, όταν τα εμπορευματοκιβώτια έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι άντρες των διωκτικών αρχών προχώρησαν σε σάρωση των φορτίων από αυτοκινούμενο μηχάνημα X-RAY, από όπου προέκυψαν ενδείξεις για την ύπαρξη λαθραίων τσιγάρων και ειδών καπνού. Ακολούθησε καθολικός φυσικός έλεγχος, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο των εμπορευματοκιβωτίων, έγινε καταμέτρηση και το σύνολο των κατασχεθέντων τεμαχίων ανέρχεται σε 14.247.200 και σε 11.008.600 τεμάχια αντίστοιχα.

Τα λαθραία τσιγάρα  κατασχέθηκαν ως αντικείμενο λαθρεμπορίας όπως και το εμπορευματοκιβώτιο ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Εκτιμάται ότι στην περίπτωση που τα τσιγάρα αυτά διοχετεύονταν στην αγορά, οι απώλειες από τους δασμούς που τους αναλογούσαν θα ανέρχονταν για το Δημόσιο σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.