Θαλάσσια Ρύπανση Νοτιοανατολικά της Μυκόνου από Προσάραξη πλοίου.

Θαλάσσια Ρύπανση Νοτιοανατολικά της Μυκόνου από Προσάραξη πλοίου.

Πλωτά φράγματα για να περιοριστεί η ρύπανση από το φορτηγό πλοίο LITTLE SEYMA, σημαίας Παναμά που προσάραξε στις 22 Δεκεμβρίου στη νήσο Τραγονήσι νότιο ανατολικά της Μυκόνου. Το πλοίο είχε πλήρωμα 12 αλλοδαπούς και ήδη στην θαλάσσια περιοχή έχει καταπλεύσει αντιρρυπαντικό σκάφος, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου.

Με ανακοίνωσή του το λιμενικό επισημαίνει ότι «στην περιοχή εντόπισε λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές ν. Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ.».

Η ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου ”LITTLE SEYMA” σημαίας Παναμά, την 22/12/2017 με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μέλη πληρώματος, στη νήσο Τραγονήσι νότιο ανατολικά ν. Μυκόνου γνωρίζεται ότι στην ανωτέρω περιοχή έχουν καταπλεύσει αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ” Ν.Π.12109 και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧL” Ν.Π. 11723, τα οποία προέβησαν στην πόντιση πλωτών φραγμάτων πέριξ του ναυαγίου.

Επιπρόσθετα, αεροσκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο μετέβη στην περιοχή εντόπισε λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές ν. Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ., ενώ πέριξ του ναυαγίου δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση. Παράλληλα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διενέργησαν ελέγχους επί του πλοίου και στην περιοχή του ναυαγίου».