Θέμα χρόνου νέα ΤΟΜΥ στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Θέμα χρόνου νέα ΤΟΜΥ στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Θέμα χρόνου είναι πλέον η λειτουργία της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στην ανατολική Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα στη περιοχή Χαριλάου, καθώς έχει βρεθεί ο χώρος που θα τη φιλοξενήσει. Πρόκειται για την πρώτη ΤΟΜΥ που θα εγκαινιαστεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη και υπάγεται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ. Σημειώνεται, ότι οι πρώτες τρεις ΤΟΜΥ εγκαινιάστηκαν στη δυτική Θεσσαλονίκη και ανήκουν στην αρμοδιότητα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ενώ η λειτουργία ΤΟΜΥ αρμοδιότητας της 4η ΥΠΕ καθυστέρησε επειδή δεν είχαν βρεθεί οι κατάλληλοι χώροι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο χώρος όπου θα λειτουργήσει η πρώτη ΤΟΜΥ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, είναι το ΙΚΑ της Χαριλάου, όπου λειτουργεί μία δομή του ΠΕΔΥ του Κέντρου Υγείας της Τούμπας, όπου θα μεταφερθεί και ο Σταθμός Προστασίας Μάνας-Παιδιού.

«Είναι μεγάλος ο χώρος και εκεί θα λειτουργήσει η πρώτη ΤΟΜΥ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Επίσης, βρισκόμαστε σε διάλογο με το Χαρίσειο Γηροκομείο. Είχαμε μία συνάντηση την περασμένη Τετάρτη με τον διευθυντή του Χαρισείου και με δύο τεχνικούς συμβούλους και μας πρότειναν δύο χώρους που έχουν. Μας είπαν ότι πιθανόν να έχουν και άλλους κατάλληλους χώρους στην ιδιοκτησία τους. Εμείς είπαμε τι ακριβώς ψάχνουμε και ο διευθυντής τού Χαρισείου υποσχέθηκε ότι σε 10 ημέρες θα ετοιμάσει έναν φάκελο για κάθε χώρο που είναι διαθέσιμος γι’ αυτήν τη χρήση. Αυτό με κάνει αισιόδοξο ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις του χώρου και θα προχωρήσουμε. Έχουμε προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών, για να στελεχώσουμε πέντε ΤΟΜΥ. Μόλις βρεθούν οι χώροι θα προχωρήσουμε στη λειτουργία τους. Το σίγουρο είναι ότι ο ένας χώρος υπάρχει και σε καμιά δεκαπενταριά ημέρες θα είναι έτοιμος, για να λειτουργήσει η πρώτη ΤΟΜΥ στη ανατολική Θεσσαλονίκη. Περιμένω και την απάντηση από το Χαρίσειο, το οποίο έχει δύο χώρους σίγουρους, πάντα για την ανατολική Θεσσαλονίκη και πιθανόν να έχει και άλλους σε διαφορετικά σημεία της πόλης» τόνισε ο κ. Πλωμαρίτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ