Η HELEXPO ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί την έκθεση Auto Festival

Η HELEXPO ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί την έκθεση Auto Festival

«Εξωτικά» αυτοκίνητα των 350 ίππων, τρεις πανελλαδικές πρεμιέρες νέων μοντέλων, test drive και πολλές ακόμα δραστηριότητες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι λάτρεις της αυτοκίνησης τα Σαββατοκύριακα 16-18 και 23-25 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Το Auto Festival επιστρέφει για τρίτη χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 13 της έκθεσης, με 21 συμμετοχές έναντι των 18 που ήταν πέρυσι.

Η φετινή έκθεση πρόκειται να έχει 130 διαφορετικά αυτοκίνητα, ενώ τα τρία μοντέλα που πρόκειται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά είναι το Citroen C4 Cactus, το Volvo XC40 και το Dacia Duster. Επιπλέον το Auto Festival θα έχει και δύο «εξωτικά» αυτοκίνητα των 350 ίππων, το Honda Civic Type R και το Focus RS.

«Η ΔΕΘ είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, σε μια προσπάθεια να διευρύνει το εκθεσιακό της χαρτοφυλάκιο με αναφορά σε δυναμικούς κλάδους» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης χαρακτηρίζοντας ως «καινοτομία» την διάσπαση του 3ου Auto Festival σε δύο Σαββατοκύριακα.

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Provement, κ. Άρης Στιβαχτάρης, της συνδιοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης, εξήρε τη σημαντικότητα του Φεστιβάλ στη συμπρωτεύουσα, επισημαίνοντας τρεις λόγους. «Η Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο test market για κάθε νέο-εισερχόμενο brand, αποτελεί τη θύρα του πετρελαίου και του αερίου της Νοτίου Ευρώπης και παράλληλα προωθεί τις επενδύσεις επιχειρήσεων και την αναβάθμιση των υποδομών» ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ, Αλέξης Τσαξιρλής, επισήμανε πως η έκθεση αυτοκινήτων «γίνεται θεσμός» τονίζοντας πως δημιουργεί συνθήκες για βελτίωση της αγοράς αυτοκινήτου και βλέψεις για μία διεθνή έκθεση στον τομέα αυτό «που θα ξεφεύγει από τον ελλαδικό χώρο».

Το 3ο Auto Festival θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις Παρασκευές από τις 16:00 έως τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 21:00, στο Περίπτερο 13 της Έκθεσης.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την έκθεση αυτοκινήτου, ο κ. Ποζρικίδης κάλεσε το κοινό να παρευρεθεί στη Furnidec Business, την έκθεση επίπλου, που διοργανώνεται από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στα Περίπτερα 15και 13 της ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η στοχευμένη και ολοκληρωμένη προβολή του «made in Greece» επίπλου. Τέλος, αναφέρθηκε και στην 83η Διεθνή Έκθεση, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον από την Αμερική και εκτιμώντας πως «θα έχουμε ξανά τη μεγαλύτερη διεθνή», όπως χαρακτηρίστηκε η περσινή.