Η Apple λέει αντίο στην Intel

Η Apple λέει αντίο στην Intel

Η Apple αποκάλυψε τους πρώτους υπολογιστές Mac που τροφοδοτούνται από επεξεργαστές της δικής της σχεδίασης.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μετάβαση από τους επεξεργαστές Intel που χρησιμοποιούσε από το 2006.

Η Apple δήλωσε ότι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του επεξεργστή M1 περιελάμβαναν καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, άμεση αφύπνιση από την αναστολή λειτουργίας και την ικανότητα εκτέλεσης εφαρμογών iOS.

Πρόσθεσε ότι είχε βελτιστοποιήσει όλες τις δικές της εφαρμογές Mac, αλλά τώρα πρέπει να πείσει τους προγραμματιστές να κάνουν το ίδιο.

Οι νέοι υπολογιστές περιλαμβάνουν νέες εκδόσεις του:

  • 13 inch (33cm) MacBook Air, το οποίο δεν απαιτεί πλέον έναν ανεμιστήρα για να ψύχει τον επεξεργαστή.
  • 13 inch MacBook Pro, το οποίο η Apple είπε ότι μπορεί τώρα να αναπαράγει βίντεο για 20 ώρες με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας – δύο φορές περισσότερο από πριν. Διατηρεί τον ανεμιστήρα του , ωστόσο.
  • Επιτραπέζιου υπολογιστή χωρίς οθόνη Mac Mini

Ο ιστότοπος της Apple δηλώνει ότι αυτός θα είναι ο μόνος τύπος MacBook Air που πουλά από τώρα και στο εξής, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει τις άλλες δύο συσκευές με επεξεργαστή Intel ως προαιρετική επιλογή.

Δεν αποκάλυψε νέες εκδόσεις των υπολογιστών iMac ή Mac Pro, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Apple ίσως περιμένει πιο προηγμένες εκδόσεις του επεξεργαστή της με περισσότερη μνήμη και μεγαλύτερες δυνατότητες επεξεργασίας γραφικών για χρήση σε αυτές.

Τα νέα Macs θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα. Θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα MacOS Big Sur, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε Mac που βασίζονται στην Intel αυτήν την Πέμπτη.