Η Όπρα θα νικούσε κατά κράτος τον Τραμπ αν κατέβαινε για Πρόεδρος, έδειξε νέα έρευνα

Η Όπρα θα νικούσε κατά κράτος τον Τραμπ αν κατέβαινε για Πρόεδρος, έδειξε νέα έρευνα

Η Όπρα Γουΐνφρεϊ θα νικούσε κατά κράτος τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδειξε σχετική δημοσκόπηση.

Η τηλεοπτική σταρ θα είχε ένα προβάδισμα 10 πόντων έναντι του Ρεπουμπλικανού, εάν διεξαγόταν σήμερα μια ψηφοφορία, σύμφωνα με έρευνα της Rasmussen Reports.

Οι εικασίες ότι η Γουΐνφρεϊ θα μπορούσε να κατέβει για Πρόεδρος του Λευκού Οίκου το 2020 γίνονται όλο και πιο ισχυρές από τότε που έδωσε μια ορμητική ομιλία στα βραβεία Golden Globe, εγκωμιάζοντας τις γυναίκες που έχουν μιλήσει ενάντια στη σεξουαλική βία και υπόσχονται “μια νέα μέρα”.

Οι φίλοι της τηλεοπτικής περσόνας δήλωσαν ότι “εξετάζει ενεργά” να κατέβει εναντίον του κ. Τραμπ, αν και αρνείται τυχόν προεδρικές φιλοδοξίες. Ο ίδιος ο Πρόεδρος, εν τω μεταξύ, δήλωσε «δεν νομίζω ότι θα κατέβει» και καυχήθηκε ότι θα την νικούσε εφόσον το έκανε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το 48% των πιθανών αμερικανών ψηφοφόρων θα επέλεγε την Όπρα εάν ​​κατέβαινε σε εκλογές, σε σύγκριση με το 38% που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του τωρινού Προέδρου. Ένα σημαντικό ποσοστό 14 τοις εκατό ήταν αναποφάσιστοι.

Περισσότερο από το ένα πέμπτο των Ρεπουμπλικάνων θα υποστήριζε την Όπρα, σύμφωνα με τη ψηφοφορία, που θεωρείται η πρώτη που δοκιμάζει τη δημοτικότητα της έναντι του πλανητάρχη.

Το 76 τοις εκατό των Δημοκρατικών, το 22 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών και το 44 τοις εκατό των μη συνδεδεμένων ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν για την πρώην τηλεοπτική περσόνα και επιχειρηματία.

Ο Πρόεδρος θα κέρδιζε 66 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών, καθώς και το 12 τοις εκατό των Δημοκρατών και το 38 τοις εκατό των μη συνδεδεμένων ψηφοφόρων , σύμφωνα με την έρευνα.

“Ναι, θα νικούσα την Όπρα”, δήλωσε ο κ. Τραμπ. “Η Oprah θα ήταν πολύ διασκεδαστική. Τη ξέρω πολύ καλά. Ήμουν σε μία από τις τελευταίες εκπομπές της”.

Πρόσθεσε βέβαια πως: “Δεν νομίζω ότι θα τρέξει για υποψήφια”.

Να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση διερεύνησε 1.000 πιθανούς ψηφοφόρους τηλεφωνικά και σε απευθείας σύνδεση.