Η χώρα του πεινάει και αυτός περνάει ζωή χαρισάμενη – Σάλος με το γεύμα Μαδούρο σε πολυτελέστατο εστιατόριο

Η χώρα του πεινάει και αυτός περνάει ζωή χαρισάμενη – Σάλος με το γεύμα Μαδούρο σε πολυτελέστατο εστιατόριο

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας με το γεύμα του προέδρου τους Νικολά Μαδούρο στο πολυτελέστατο εστιατόριο του διάσημου Τούρκου σεφ Salt Bae στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μαδούρο έκανε πράξη το “άλλοι πεινάνε και άλλοι κάνουν ζωή χαρισάμενη” που μάλιστα αποθανατίστηκε και σε βίντεο ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Ο Νικολά Μαδούρο απόλαυσε μια πανάκριβη μπριζόλα και ένα πούρο, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων στην πατρίδα του, όπου εκατομμύρια άνθρωποι παλεύουν για να βρουν λίγο φαγητό και όπου το κόκκινο κρέας θεωρείται μια σπάνια πολυτέλεια.

Ο Μαδούρο επισκέφθηκε το εστιατόριο Nusr-Et, γνωστό για τις μπριζόλες αξίας 100 δολαρίων, αφού πραγματοποίησε ένα επίσημο ταξίδι στην Κίνα με την ελπίδα να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την χώρα του που έχει ξεμείνει από μετρητά. Στα βίντεο που δημοσίευσε ο Νουσρέτ στο Twitter και το Instagram, ο Μαδούρο φαίνεται να τρώει μπριζόλα δίπλα στην σύζυγό του, Σίλια Φλόρες, ενώ παράλληλα κρατά ένα πούρο και δοκιμάζει ένα t-shirt που εικονίζει τον Νουσρέτ, γνωστό ως Salt Bae, που έχει γίνει διάσημος από τον θεατρικό τρόπο που κόβει και αλατίζει τις μπριζόλες.

 

 

Σε ένα βίντεο, ο Μαδούρο λέει στους συνδειπνούντες του: «Είναι εμπειρία ζωής» την ώρα που ο Νουσρέτ κόβει με δραματικό τρόπο φέτες από της μπριζόλα δίπλα στο τραπέζι τους. Σε ένα άλλο βίντεο, ο Μαδούρο καπνίζει ένα πούρο από ένα κουτί που φέρει το όνομά του.

Ο Νικολά Μαδούρο κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση με το αλάτι του Salt BaeΟ Νικολά Μαδούρο κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση με το αλάτι του Salt Bae

Ο Μαδούρο επιβεβαίωσε την επίσκεψη σε συνέντευξη Τύπου αργότερα την Δευτέρα, ωστόσο ο διάσημος Τούρκος σεφ διέγραψε αργότερα τα βίντεο και τις φωτογραφίες εν μέσω δημόσιας κατακραυγής.

 

 

Το κόμμα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας έσπευσε να χαρακτηρίσει το γεύμα ως απόδειξη της μεγάλης απόστασης που έχει ο Μαδούρο με την κρίση της χώρας, που έχει αναγκάσει πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους να μεταναστεύσουν για να αποφύγουν τις εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων της Βενεζουέλας, σε μια πανεπιστημιακή μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο, δήλωσαν ότι είχαν χάσει κατά μέσο όρο 11 κιλά πέρυσι, την ώρα που περίπου το 80% των κατοίκων εκτιμάται ότι ζει σε συνθήκες φτώχειας.
Φωτογραφία που ανέβασε κάποιος χρήστης του Twitter σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την επίσκεψη του Νικολά Μαδούρο στο εστιατόριο του Salt BaeΦωτογραφία που ανέβασε κάποιος χρήστης του Twitter σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την επίσκεψη του Νικολά Μαδούρο στο εστιατόριο του Salt Bae

«Την ώρα που οι κάτοικοι της Βενεζουέλας υποφέρουν και πεθαίνουν από την πείνα, ο Νικολά Μαδούρο και η Σίλια απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια στον κόσμο, με χρήματα από αυτά που έχουν κλαπεί από τον λαό της Βενεζουέλας» δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χούλιο Μπόργκες, πρώην επικεφαλής του Κογκρέσου.

Στα social media, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, μοιράστηκαν πλαστές φωτογραφίες που δείχνουν τον Γκοκτσέ να κάνει την χαρακτηριστική του κί’νηση με το αλάτι πάνω από ένα σκελετωμένο παιδί.

Ο Μαδούρο, από την πλευρά του δήλωσε πως επισκέφθηκε το εστιατόριο για γεύμα κατά τη διάρκεια μιας δίωρης στάσης στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο Νουσρέτ μας περιποιήθηκε προσωπικά. Κουβεντιάσαμε, περάσαμε καλά μαζί του… Λατρεύει την Βενεζουέλα, μου το είπε πολλές φορές» είπε ο Μαδούρο.

iefimerida.gr