Η Χριστοδουλοπούλου, ο Αθανασίου και ο …διάβολος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Χριστοδουλοπούλου, ο Αθανασίου και ο …διάβολος (ΒΙΝΤΕΟ)

Οξύ φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, καθώς σύμφωνα με το απόσπασμα των πρακτικών που ανάγνωσε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. η προεδρεύουσα είπε “άει στο διάβολο” στον πρώην υπουργό της ΝΔ.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου αναγκάστηκε στην συνέχεια να ανακαλέσει με φανερή αμηχανία την επίμαχη φράση “άει στο διάβολο”, την οποία κατέγραψαν οι πρακτικογράφοι της Βουλής να λέει την ώρα που ο κ. Χ.  Αθανασίου ζητούσε να πάρει τον λόγο.

Όπως είπε “ζητώ να εξαλειφθεί από τα πρακτικά, εγώ δεν το άκουσα αλλά το άκουσαν τα πρακτικά, όποιος το είπε ήταν αστοχία και αγένεια. Εγώ είπα πως τα νομικά θέματα τέθηκαν, άλλο τα πολιτικά” τόνισε η Αντιπρόεδρος της Βουλής απαντώντας τόσο στον κ. Δένδια όσο και στον κ. Αθανασίου.
Το επεισόδιο έγινε λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το αίτημα της αντιπολίτευσης για να στηθεί μία και όχι δέκα κάλπες, και λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής της υπόθεσης  Novartis.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν πως το “άει στο διάβολο” αφορούσε τον Χρ. Παππά της Χρυσής Αυγής και όχι τον κ. Αθανασίου.capital.gr