Η Φλωρεντία «τιμωρεί» τους τουρίστες που τρώνε… στον δρόμο

Η Φλωρεντία «τιμωρεί» τους τουρίστες που τρώνε… στον δρόμο

Πρόστιμα που κυμαίνονται από 150 έως 500 ευρώ περιμένουν τους πεινασμένου τουρίστες που τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας

Η Φλωρεντία, μια πόλη ζωντανό μουσείο αναγεννησιακής τέχνης, πασχίζει να διαχειριστεί τα στίφη των τουριστών που συρρέουν, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλού κόστους πτήσεις και τα φτηνά ενοίκια των μισθώσεων τύπου Airbnb.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, ο δήμος της πόλης πνέει τα μένεα κατά των τουριστών που  τρώνε πανίνι, φοκάτσιες και πίτσες στους δρόμους και αφήνουν απορρίμματα πίσω τους.

Οι Times αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους τουρίστες που Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά σε ένα ντελικατέσεν, το «All Antico Vinaio», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στη Φλωρεντία από ταξιδιωτικό περιοδικό.

Η ανακήρυξή του οδήγησε σε υψηλές βαθμολογίες στο TripAdvisor και αυτό οδήγησε στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στους ήδη συμφορημένους δρόμους.

Το ζήτημα ήρθε στο φως, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών λογομάχησε με μια οικογένεια Ισπανών που καθόταν και έτρωγε στην είσοδό του – οι ντόπιοι τώρα παραπονούνται ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα καταστήματά ή τις κατοικίες τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται κάτω.