Η τραγική ειρωνεία του πρωθυπουργού που υπερασπίζονταν το αυθαίρετο του «φτωχού» αλλά δεν μπόρεσε να τον σώσει!

Η τραγική ειρωνεία του πρωθυπουργού που υπερασπίζονταν το αυθαίρετο του «φτωχού» αλλά δεν μπόρεσε να τον σώσει!

Του Κώστα Μπούρη

 

Κάποτε για να τοποθετήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σήμανση κινδύνου σε έναν δρόμο του εθνικού οδικού δικτύου θα έπρεπε να γίνουν περισσότερα από ένα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.

Κάποτε το σχολιάζαμε και είτε ειρωνευόμασταν, είτε αγανακτούσαμε… Κάποτε, πριν μερικές δεκαετίες…

Και ενώ θα περίμενε κανείς ο κρατικός μηχανισμός της χώρας μας να βελτιωνόταν με την εισροή χρημάτων από την Ε.Ε. γι αυτό τον σκοπό, στην πράξη δεν έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν.

Μπορεί να βελτιωθήκαμε στην οδική ασφάλεια, ωστόσο υπολειπόμαστε πολύ στην ασφάλεια του πολίτη από άλλου είδους καταστροφές… αυτές τις φυσικές που ρημάζουν περιοχές της χώρας και αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Οι φωτιές της Ηλίας, οι πλημμύρες της Μάνδρας και τώρα οι τραγωδία στο Μάτι της Αττικής φαίνεται ότι δεν μας έκαναν σοφότερους! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο  πρωθυπουργός που ανακάλυψε έξαφνα την κλιματική αλλαγή αλλά και τους υπεύθυνους της πολιτικής προστασίας να λένε ότι έκαναν το καλύτερο στην αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας πυρκαγιάς στην Αττική!

Ο πρωθυπουργός «ανακάλυψε» την κλιματική αλλαγή και κάλεσε στο γραφείο του, τους αρμόδιους ακαδημαϊκούς να του τα …πούνε. Τους καθηγητές Ζερεφό και Λέκκα που φωνάζουν οι άνθρωποι τόσα χρόνια αλλά …κανείς δεν τους ακούει! Και τώρα τους άκουσε ο πρωθυπουργός υπό τη πίεση της εκατόμβης νεκρών!

Προφανώς είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που δεν βλέπουν τι συμβαίνει με την κλιματική αλλαγή σε όλο τον κόσμο και τώρα στη κεντρική Ευρώπη όπου ο υδράργυρος χτυπά θερμοκρασίες που ούτε εδώ στην Ελλάδα θα τις ανεχόμασταν!

Το ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διασώσει το προσωπικό του προφίλ, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Τι και αν πηγαίνει χαράματα στο Μάτι, μόνος του! Τι και αν δέχεται τους ακαδημαϊκούς μόνος του. Όπως και να έχει αυτός είναι ο αρχηγός και έπρεπε να έχει τη γενική ευθύνη… Η βελτίωση του προσωπικού του προφίλ μάλλον κακό στο κοινωνικό σύνολο κάνει, παρά καλό!

Βέβαια ευθύνη έχουν και τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τόσα χρόνια, ωστόσο οι αντιδράσεις και οι αναστολές κατεδαφίσεων αυθαιρέτων  τα περασμένα χρόνια ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα που ηγείται ο πρωθυπουργός μας! Εκείνοι μπορεί να άργησαν, αλλά πριν μερικά χρόνια κατάλαβαν τι συμβαίνει. «Είδαν» την κλιματική αλλαγή και προσπάθησαν να υπερκεράσουν το πολιτικό κόστος της κατεδάφισης αυθαιρέτων, όμως …Εκείνος (ο πρωθυπουργός μας) το είδε τότε ως μια ευκαιρία ανάδειξης στην εξουσία…. Και το πέτυχε!

Έτσι αυτός και η παρέα του υπερασπίζονταν το αυθαίρετο του «φτωχού» που όμως δεν μπόρεσε να τον σώσει από το φυσικό φαινόμενο που λέγεται: Πυρκαγιά στο δάσος!

Τι τραγική ειρωνεία για εκείνον αλλά και για όλους εμάς. Για την χώρα μας. Για τη Πατρίδα μας!