Απίθανες ιστορίες θερινής φοροδιαφυγής με POS που «βλέπουν» Ελβετία και πολλά άλλα …ωραία!

Απίθανες ιστορίες θερινής φοροδιαφυγής με POS που «βλέπουν» Ελβετία και πολλά άλλα …ωραία!

POS συνδεδεμένα με …Ελβετία… POS μονίμως χαλασμένα και internet που είναι συνεχόμενα …προβληματικό. Καταστήματα που κάνουν καθημερινούς τζίρους δεκάδες χιλιάδες ευρώ, που δεν φαίνονται πουθενά και χρωστούν στην εφορία εκατοντάδες

Τα ελληνικά νησιά δεν είναι δημοφιλή μόνο στους ξένους και ημεδαπούς τουρίστες, αλλά και στη …κυρία φοροδιαφυγή που φαίνεται πως είναι μόνιμη κάτοικος του Αιγαίου πελάγους. Μάλιστα η φοροδιαφυγή «μεταναστεύει» κάθε χρόνο από την ενδοχώρα στα νησιά.

Το Reportplus.gr με αφορμή τη μεγάλη επιχείρηση της ΑΑΔΕ με την κωδική ονομασία “Τρίαινα” ερεύνησε το θέμα από την περίοδο της άνοιξης, πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι, τότε με τις πρώτες ζέστες του Μαΐου, και ταξινόμησε την κάθε είδους φορολογική παράβαση που ανθεί στα ελληνικά νησιά, όπως  αυτές αποκαλύπτονται από τις αρμόδιες αρχές, μέχρι  και σήμερα.

Συγκεντρωτικά στοιχεία από τις ΔΟΥ των νησιών και την ΑΑΔΕ αναδεικνύουν τη μείζονα παθογένεια της ελληνικής οικονομίας, ακρογωνιαίος λίθος της παρατεταμένης υφιστάμενης κρίσης. Μάλιστα όταν σφίξουν οι ζέστες, τα πράγματα ξεφεύγουν…

 

Με το …πιάσιμο του Μάη

Το πάρτι της φοροδιαφυγής αρχίζει από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Σε ελέγχους που έγιναν εκείνο το διάστημα από  τις ΔΟΥ Ρόδου και Σύρου  σε Σαντορίνη, Μύκονο και Νάξο, διαπιστώθηκαν συνολικά 156 πραβάσεις.

Στη Σαντορίνη διαπιστώθηκαν συνολικά 98 παραβάσεις σε 26 επιχειρήσεις. Από  αυτές τις 26 επιχειρήσεις που ελέχθησαν επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου λουκέτου σε 5 επιχειρήσεις. Στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από μία παράβαση έως 10.

Στο νησί της Νάξου επεβλήθη πρόστιμο χρηματική κύρωσης 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

 

Η Μύκονος …πρωτοπόρα!

Ωστόσο, τα σκήπτρα μοιάζουν να ανήκουν στη Μύκονο που εκτός από βασίλισσα της καλοκαιρινής διασκέδασης αποδεικνύεται βασίλισσα και της φοροδιαφυγής.

Το διάστημα της Πρωτομαγιάς διαπιστώθηκαν στο νησί των ανέμων 62 παραβάσεις σε 12 επιχειρήσεις  και σε μία ειδικά επεβλήθη χρηματική κύρωση 1.000 ευρώ, σε εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 

Φουντώνουν οι ζέστες …φουντώνει και η φοροδιαφυγή

Το πραγματικό όργιο, όμως, φουντώνει όσο μπαίνουμε βαθύτερα στο καλοκαίρι.

Θα ήταν ξεκαρδιστικά αν δεν ήταν τόσο επιζήμια για την ελληνική οικονομία τα «λαβράκια» που καθημερινά «αλιεύουν» οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, στην μεγάλη, εν εξελίξει, ελεγκτική επιχείρηση που φέρει το όνομα «Τρίαινα».

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα της Μυκόνου διαπιστώθηκε ύστερα απο τον έλεγχο που διενεργήθηκε οτι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς. Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.

Ακόμη στο γνωστό εστιατόριο Κατρίν στο κέντρο της Μυκόνου κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ.

Λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε και σε μεγάλο πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.

Το«piece de resistance», όμως, το φυλάξαμε για το τέλος, αφού εντοπίστηκαν στο κατάστημα της Louis Vuitton στο κέντρο της Μυκόνου 2 POS συνδεδεμένα με την Ελβετία, ενώ άλλο ένα τέτοιο POS εντοπίστηκε στο κατάστημα της ίδιας εταιρείας που λειτουργεί στο Nammos Village. Μάλιστα στο κατάστημα της Louis Vuitton στο Nammos Village βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι που ήταν ασφαλισμένοι στο Ισπανικό ΙΚΑ και τώρα ερευνάται η νομιμότητα της πρακτικής αυτής. Τα δύο POS κατασχέθηκαν.