Η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των οκτώ στρατιωτικών.

Η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των οκτώ στρατιωτικών.

Η Τουρκία επιμένει και περιμένει την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η δήλωση Μποζντάγκ έγινε μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, γεγονός που καταδεικνύει την πρόθεση της Άγκυρας να μην υποχωρήσει στο αίτημά της για έκδοση των οκτώ αξιωματικών παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία έχει απαγορευθεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη για τη φερόμενη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα του 2016

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε χαρακτηριστικά πως «όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα και διαφεύγουν σε άλλες χώρες, εκδίδονται», υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των κρατών, πάντα μέσα από το διάλογο. Επίσης, τόνισε πως «πρόκειται για μία εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση, αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας. Η απόφαση αυτή κρίθηκε από το εφετείο. Ο αιτών άσυλο που συμμετείχε σε πραξικόπημα, επιστρέφεται το συντομότερο δυνατό. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι γειτονικές χώρες. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο Αιγαίο. Τονίζουμε τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων αυτών, μέσω του διαλόγου. Περιμένουμε την έκδοση των 8 στρατιωτικών το συντομότερο δυνατό».