Η Τουρκία, δια μέσω του Ανατολού, κατά των εβραϊκής καταγωγής υπουργών των ΗΠΑ

Η Τουρκία, δια μέσω του Ανατολού, κατά των εβραϊκής καταγωγής υπουργών των ΗΠΑ

Στο στόχαστρο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Αναντολού» της Τουρκίας μπήκαν οι κορυφαίοι υπουργοί του Μπάιντεν, προκειμένου να τονίσει ότι το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου αποτελείται κυρίως από Εβραίους.

Σε άρθρο με τίτλο «Ο υψηλός αριθμός των Εβραίων στην ομάδα του Μπάιντεν έτυχε ευρείας κάλυψης στον τύπο» περιλάμβανε ένα γραφικό με φωτογραφίες των νέων διορισμένων υπουργών μαζί με μια ισραηλινή και αμερικανική σημαία, προκειμένου να δείξει ότι «οι Εβραίοι στη νέα αμερικανική κυβέρνηση ήταν κατά κάποιο τρόπο ‘ύποπτοι’ για σχέσεις με το Ισραήλ», όπως δήλωσε ο αναλυτής της Μέσης Ανατολής, Seth Frantzman, στην εφημερίδα Jerusalem Post.

Ο Frantzman χαρακτήρισε την κάλυψη του «Αναντολού» ως «αντισημιτική», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε γίνει στόχος παρομοίως από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο της Τουρκίας. «Ότι τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μπορούν να δημοσιεύουν ελεύθερα αντισημιτικά άρθρα, παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι νούμερο ένα στη φυλάκιση δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, δείχνει την πολιτική υποστήριξη από την Άγκυρα σε αυτό το τηλεγράφημα», σημειώνει ο Frantzman.

«Το μίσος προς την κυβέρνηση Μπάιντεν, το Ισραήλ, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τους Κούρδους ακτιβιστές, τους αριστερούς φοιτητές και τους Εβραίους φαίνεται να συνενώνεται στην Άγκυρα ως συνωμοσία», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ: ETHNOS