Η Τουρκία βομβάρδισε τις συριακές δυνάμεις που εισήλθαν στην Αφρίν

Η Τουρκία βομβάρδισε τις συριακές δυνάμεις που εισήλθαν στην Αφρίν

Τα συριακά δημόσια μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές αφού μπήκαν στην Αφρίν για να βοηθήσουν στην απόκρουση της επίθεσης του τουρκικού στρατού.

Λίγο νωρίτερα και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική πολιτοφυλακή που ελέγχει το Αφρίν, επιβεβαίωσε την άφιξη των μαχητών αυτών αναφέροντας ότι η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους και έστειλε στρατιωτικές μονάδες για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της τουρκικής επίθεσης. Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα πως απέτρεψαν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στο καντόνι της Αφρίν, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στη φωνή του καθήκοντος και έστειλε σήμερα στρατιωτικές μονάδες (…) για να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων και να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της ενότητας του εδάφους και των συνόρων της Συρίας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μαχμούντ.

(Φώτο αρχείου)