Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ προκαλεί ασυμφωνίες στο ΚΙΝΑΛ

Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ προκαλεί ασυμφωνίες στο ΚΙΝΑΛ

Ατελέσφορη αποδείχθηκε, τελικά, η χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, καθώς δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση  κοινής στάσης έναντι της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Η πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, κράτησε αρνητική στάση έναντι της συμφωνίας: «Είναι κακή η συμφωνία» είπε σύμφωνα με πληροφορίες προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η κ. Γεννηματά και ακολούθησε συζήτηση η οποία σε αρκετά της σημεία ήταν έντονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Στ. Θεοδωράκης, Γ. Παπανδρέου, Θ. Θεοχαρόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης εμφανίστηκαν με την άποψη ότι παρά τα γκρίζα της σημεία, η συμφωνία κινείται σε θετική κατεύθυνση, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί ούτε να υιοθετεί τους πανηγυρισμούς του Αλ. Τσίπρα αλλά δεν πρέπει να ταυτισθεί και με τη στάση του Κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι διαφωνίες δεν γεφυρώθηκαν και έτσι η 4ωρη συνεδρίαση έληξε δίχως κάποια ανακοίνωση.

Κατόπιν, η κυρία Γεννηματά ήρθε σε επαφή με τον Γ. Παπανδρέου και κατά πληροφορίες υπήρξε προσπάθεια για σύνταξη ενός σχεδίου ανακοίνωσης που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές χωρίς όμως και πάλι αποτέλεσμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης  με τους βουλευτές του, καθώς θεωρείται βέβαιο  ότι δεν θα μετακινηθεί από τη θέση του για επίλυση του Σκοπιανού.