Η συγγνώμη του Κέισι Άφλεκ

Η συγγνώμη του Κέισι Άφλεκ

Ο Κέισι Άφλεκ ζήτησε συγγνώμη για την αντι-επαγγελματική συμπεριφορά του στα παρασκήνια της ταινίας που γύρισε το 2010 «I’ m still Here».

«Συμπεριφέρθηκα με ένα τρόπο και επέτρεψα σε άλλους να συμπεριφερθούν με ένα τρόπο που ήταν πραγματικά αντι-επαγγελματικός και ζητώ συγγνώμη» δήλωσε στο Ασοσιέιτεντ Πρες.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ καλλιτέχνης κατηγορείται από δυο γυναίκες μέλη του συνεργείου για  σεξουαλική κακοποίηση ενώ δούλευαν για το φιλμ το οποίο σκηνοθετούσε ο Άφλεκ.

Ο Άφλεκ αρνούνταν τις κατηγορίες και η υπόθεση ρυθμίστηκε εξωδικαστικά.

«Το ότι ενεπλάκην σε μια διαμάχη που κατέληξε σε μήνυση είναι κάτι για το οποίο πραγματικά λυπάμαι», είπε.

«Ποτέ πριν στη ζωή μου δεν είχα προκαλέσει τέτοια θέματα και ήταν πραγματικά ντροπιαστικό και δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Δεν συμφώνησα με όλα, στον τρόπο με τον οποίο με περιέγραψαν και στα πράγματα που ειπώθηκαν για μένα. Αλλά θέλησα να πράξω το σωστό κι έτσι έκανα».

Ήταν η παραγωγός  Αμάντα Γουάιτ  και η διευθύντρια φωτογραφίας Μαγδαλένα Γκόρκα εκείνες που κατηγόρησαν τον Άφλεκ για σεξουαλικά υπονοούμενα και κακοποίηση.

Ήταν ένα αντιεπαγγελματικό περιβάλλον. Και συνέβαλα σε αυτό το  αντιεπαγγελματικό περιβάλλον και ανέχτηκα ένα τέτοιο περιβάλλον κι από άλλους. Εύχομαι να μην το είχα κάνει και λυπάμαι για αυτό.

Ο Άφλεκ ως νικητής του Όσκαρ καλύτερου ρόλου το 2017 έπρεπε φέτος να παραδώσει στον καινούριο νικητή το αγαλματίδιο. Ωστόσο απέρριψε την πρόσκληση παρουσίασης του Όσκαρ και είπε χαρακτηριστικά πως έκανε το σωστό.

Ακόμη στη συνέντευξη αυτή, η οποία ήταν η πρώτη που παρέθεσε έπειτα από τα όσκαρ,  αναφέρθηκε στο κίνημα των  #metoo και είπε πως «έπρεπε να κρατήσω κλειστό το στόμα μου και να ακούσω». Ακόμη πως «οι γυναίκες δεν τυγχάνουν της σωστής εκπροσώπησης, πληρώνονται λιγότερο, μπαίνουν στο περιθώριο, ταπεινώνονται…»

Και πως κανείς δεν δίνει σημασία σε όλα αυτά μέχρι που «κάποιες γυναίκες με κουράγιο και σοφία βγήκαν μπροστά και είπαν: Ξέρετε κάτι αρκετά!»

Ο Άφλεκ την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στη μεγάλη οθόνη με την κυκλοφορία της ταινίας ‘The Old Man and the Gun” με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ο οποίος ανακοίνωση πρόσφατα πως αυτή η ταινία ήταν και το κύκνειό του άσμα.