Η ΡΕΤΑ ζητά τις γούνες της Αρίθα Φράνκλιν για καλό σκοπό

Η ΡΕΤΑ ζητά τις γούνες της Αρίθα Φράνκλιν για καλό σκοπό

Η βασίλισσα του ακτιβισμού για τα δικαιώματα των ζώων έφτασε μέχρι τη διαχειρίστρια της περιουσίας της βασίλισσας της μουσικής σόουλ ζητώντας της να δωρίσουν τα γούνινα παλτό της ερμηνεύτριας για τη βοήθεια των αστέγων αλλά και ως μια πράξη που θα συμβάλλει εμμέσως και στον αγώνα υπέρ της προστασίας των τετράποδων φίλων του ανθρώπου.

Η Τρέισι Ρέιμαν, πρόεδρος της PETA έστειλε επιστολή στην ανιψιά της Αρίθα Φράνκλιν, Σαμπρίνα Γκάρετ Όουενς ζητώντας να της δώσει τα γούνινα παλτό της εκλιπούσας ώστε η Peta να μπορεί να τα δωρίσει με σκοπό να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα στην ένδυση αστέγων και την περίθαλψη αδέσποτων ζώων. Η επιστολή εστάλη την Παρασκευή και στις γραμμές της η ΡΕΤΑ αναφέρει πως ο κόσμος όλος θα θυμάται τη συμβολή της Φράνκλιν στον αγώνα για την ισότητα των ανθρώπων και των γυναικών. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να συμβάλλει και στη βελτίωση των συνθηκών των αστέγων και  να συμπεριλάβει στους τομείς της κοινωνικής προσφοράς της και τα δικαιώματα των ζώων.

Η Όουενς έχει οριστεί διαχειρίστρια της περιουσίας της τραγουδίστριας η οποία “έφυγε” πριν μερικές μέρες χάνοντας στην άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Στην επιστολή που έλαβε το περιοδικό Page Six αναφέρεται ότι «στο παρελθόν δωρίσαμε γούνινα παλτό και άλλων μεγάλων γυναικών… για να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι των ΗΠΑ, αλλά και πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, τη Μογγολία και τη Συρία», σημειώνοντας ότι έχουν δωριστεί γούνες από την Αντζέλικα Χιούστον, τη Μαράια Κάρεϊ, την Κιμ Κατράλ, τη Μέρι Τάιλερ Μουρ και τη Σάρον Όσμπουρν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΡΕΤΑ προσεγγίζει την οικογένεια Φράνκλιν με το αίτημα της δωρεάς. Το είχε ζητήσει και από την ίδια την ερμηνεύτρια το 2008 προτείνοντάς της να απαλλαχθεί από το βάρος μιας παλαιάς μόδας που την βαρύνει και αποσπά την προσοχή από την απίθανη φωνή της.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν την ΡΕΤΑ για τη βιασύνη και την έλλειψη διακριτικότητας που απαιτεί να αφεθεί ο χρόνος στην οικογένεια να θρηνήσει για τον χαμό του μέλους της.