Η πρωθυπουργική ζωή του Πέδρο Σάντσεθ

Η πρωθυπουργική ζωή του Πέδρο Σάντσεθ

Τα πρώτα του βήματα στη Μονκλόα, την πρωθυπουργική κατοικία, κάνει ο Πέδρο Σάντσεθ. Ο ηγέτης των σοσιαλιστών και πλέον της Ισπανίας έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην οποία καταγράφηκε και το πώς ξεκινά και περνά την πρωθυπουργική του ημέρα.

Οι πρώτες φωτογραφίες τον δείχνουν να τρέχει στα μονοπάτια της πρωθυπουργικής κατοικίας, μια πρώτη ήδη διαφοροποίηση από τον προκάτοχο του, τον Μαριάνο Ραχόι του Λαϊκού Κόμματος. Ο Ραχόι προτιμούσε τους περιπάτους. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί πως ο Σάντσεθ είναι συνηθισμένος σε δύσκολες προπονήσεις αφού ήταν ο ίδιος παίκτης του μπάσκετ κι είχε παίξει και στην ομάδα Εστουδιάντες. Μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει πως η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό έχει επιδράσει σημαντικά και στον τρόπο με τον οποίο ασκεί την πολιτική του κυρίως σε ό,τι αφορά το ομαδικό πνεύμα και την πειθαρχία.

Ακόμη οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ελ Παΐς δείχνουν τον Σάντσεθ να παίζει και με το σκυλί του, την Τούρκα. Κι αφού ολοκληρωθούν οι πρωινές ασχολίες αρχίζουν οι συσκέψεις και οι  υπόλοιπες υποχρεώσεις του σοσιαλιστή ηγέτη.