Η Πλαστική Φάλαινα και οι ψαράδες του Άμστερνταμ!

Η Πλαστική Φάλαινα και οι ψαράδες του Άμστερνταμ!

Ο πλανήτης υποφέρει και το δείχνει σιγά σιγά αλλά έντονα! Συχνά δε έρευνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι οποίες υπογραμμίζουν το ότι σε μερικά χρόνια τα πλαστικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς θα είναι περισσότερα από τα ψάρια.

Με στόχο να ανατρέψει το σκηνικό αυτό μια ολλανδική εταιρία έθεσε σε ισχύ κάτι καινούργιο και πολύ ενδιαφέρον «what to do» για όσους πρόκειται να επισκεφθούν το Άμστερνταμ:  προσφέρει στους τουρίστες τη δυνατότητα να βγουν για δίωρο ψάρεμα στα κανάλια της πόλης. Όχι όμως ένα συνηθισμένο ψάρεμα ψαριών αλλά… ψάρεμα πλαστικών απορριμμάτων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ!

Πρόκειται για την «Plastic Whale», την πρώτη επαγγελματική εταιρεία στον πλανήτη που μαζεύει πλαστικά.Η εταιρία συστάθηκε πριν εφτά χρόνια με στόχο να ναυπηγήσει μια βάρκα από πλαστικά απορρίμματα. Σήμερα, διαθέτει «αλιευτικό» στόλο από δέκα τέτοιες βάρκες.

Η «Πλαστική Φάλαινα» συνοψίζει την αποστολή της στην παρακάτω φράση: «Επιθυμούμε να κάνουμε τα νερά του πλανήτη να είναι χωρίς πλαστικό και να δημιουργήσουμε αξία από τα πλαστικά απορρίμματα».

Όσοι πιστοί δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν το παράδειγμά της! Στο Άμστερνταμ ή αλλού!