Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, με κείμενό της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που έσκασε στο Εφετείο παραμονές Χριστουγέννων.

Η Ο.Λ.Α. που ήταν η υπ΄αριθμόν ένα ύποπτη από την ΕΛΑΣ για την τρομοκρατική επίθεση στην οποία προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, στο κείμενό της βάλει κατά της δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι «στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης το κεφάλαιο έχει βρει στην αστική “δικαιοσύνη” ένα στήριγμα με ειδικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στη διαρκή και βάρβαρη αντικοινωνική επίθεση που βιώνουμε».

Όπως υποστηρίζει η οργάνωση, «Η αστική δικαιοσύνη όχι μονάχα δεν μπορεί να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά από την ίδια της τη θεσμική φύση σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, όπως είναι η σημερινή, βαθαίνει ακόμα περισσότερο τον αντιδραστικό, αντεργατικό και αντικοινωνικό της ρόλο. Παρά τις όποιες (σπάνιες κι αυτές) φιλολαϊκές αποφάσεις που παίρνονται από τις κατώτερες βαθμίδες του δικαστικού σώματος, τόσο το γενικό πλαίσιο του αστικού Δικαίου όσο και η κεντρική κατεύθυνση της εφαρμογής του ορίζονται ευθέως από τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου, ως νομική έκφραση και πραγμάτωση των σχέσεων εκμετάλλευσης.»

Η Ο.Λ. Α. επιτίθεται στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και στο ΣτΕ αναφέροντας ότι «στο όνομα της “προστασίας του δημοσίου συμφέροντος” νομιμοποίησε τα μνημόνια και τις πολιτικές αφαίμαξης της κοινωνικής πλειοψηφίας για να προστατέψει τα συμφέροντα των αξιοσέβαστων λήσταρχων της τοκογλυφίας».

Η Ομάδα αναφέρεται και στον προϋπολογισμό του 2018 υποστηρίζοντας πως «ενσωματώνει και διευρύνει τη μνημονιακή λαίλαπα των προηγούμενων ετών, προβλέπει εκτόξευση του πλεονάσματος στα 6,67 δισ….και η δημόσια υγεία και περίθαλψη θα απαξιωθεί για ακόμα μια φορά, αφού οι δαπάνες θα μειωθούν κατά 350 εκατομύρια ευρώ».

Τέλος, επιτίθεται στην κυβέρνηση με δριμύτητα, υποστηρίζοντας πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών. Γι αυτό και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπου βρεθούν κι όπου σταθούν στάζουν μέλι για το “succes story” του Τσίπρα».