Η ΟΛΜΕ ζητά αντιπολεμικά μαθήματα στα σχολεία -Η επιστολή στον Γαβρόγλου

Η ΟΛΜΕ ζητά αντιπολεμικά μαθήματα στα σχολεία -Η επιστολή στον Γαβρόγλου

Τη διάθεση ωρών από το σχολικό πρόγραμμα, για την καλλιέργεια της αντιπολεμικής συνείδησης στους μαθητές, ζητά η ΟΛΜΕ από τον υπουργό Παιδείας.

Στην επιστολή στον Κώστα Γαβρόγλου, η ΟΛΜΕ κάνει αναφορά στην κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία, που δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή.

Ετσι, σε αυτό το περιβάλλον, υπογραμμίζει ότι είναι επιβεβλημένη η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και ζητά από τον υπουργό Παιδείας να διατεθούν οι 2 πρώτες ή τελευταίες ώρες μιας ημέρας του σχολικού προγράμματος σε αυτό τον σκοπό.

Η επιστολή της ΟΛΜΕ στον κ. Γαβρόγλου

 «Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται ωμή παρέμβαση όλων των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία, με στόχο την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Ο λαός της Συρίας υφίσταται τις επιπτώσεις ενός βάρβαρου πολέμου, που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή, καλλιεργεί την ανασφάλεια και τον τρόμο, οδηγεί στην καταστροφή των βασικών υποδομών και στην προσφυγιά.

Επειδή η κλιμάκωση της σύγκρουσης των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η μόνη λύση, είναι η ειρηνική διευθέτηση της Συριακής κρίσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θεωρούμε επιβεβλημένη την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και της καλλιέργειας αντιπολεμικής συνείδησης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας, να διατεθούν οι δύο τελευταίες ή οι δύο πρώτες ώρες μίας ημέρας του σχολικού προγράμματος προκειμένου –με πρωτοβουλία των συναδέλφων εκπαιδευτικών- να υλοποιηθούν δράσεις στο πλαίσιο αυτό». iefimerida.gr