Η ΝΔ υπενθυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ τη στάση της “Αυγής” και της Αριστεράς στο συλλαλητήριο του 1992

Η ΝΔ υπενθυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ τη στάση της “Αυγής” και της Αριστεράς στο συλλαλητήριο του 1992

Με μία ιδιαίτερα δηκτική ανακοίνωση η ΝΔ «υπενθυμίζει» στον ΣΥΡΙΖΑ τη στάση που είχε κρατήσει το 1992 ο τότε Συνασπισμός και η εφημερίδα «Αυγή», στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή»  το 1992 που είχε τίτλο «Παλμός με ωριμότητα -Εντυπωσιακό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης». Επίσης, υπενθυμίζει τις δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου ο οποίος είχε δώσει το παρών του στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Με ωριμότητα που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη τη Μακεδονία, εξέφρασαν χθες -σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη- την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία του Ελληνισμού».

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων στο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς δεν το θυμούνται, πρόκειται για το πρωτοσέλιδο σχόλιο της “Αυγής” την επομένη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης το 1992. Η επίσημη εφημερίδα της Αριστεράς κυκλοφόρησε τότε με τίτλο “ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” και θα είχε ενδιαφέρον η Κυβέρνηση να σχολιάσει και την εξής δήλωση που προέταξε η Αυγή:

«Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας και υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομίας».

Είναι η δήλωση του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου που ήταν παρών στο συλλαλητήριο.