Η μοναδική εμπειρία της ισλανδικής γαλάζιας λιμνοθάλασσας

Η μοναδική εμπειρία της ισλανδικής γαλάζιας λιμνοθάλασσας

Λένε ότι το μπάνιο σε ζεστές πηγές είναι θαυματουργό για το ανθρώπινο σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Πουθενά δεν υπάρχουν καλύτερες ζεστές πηγές από τη περίφημη φυσική πηγή Blue Lagoon (γαλάζια λιμνοθάλασσα) της Ισλανδίας, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της μακρυνής νησιωτικής χώρας του Ατλαντικού, ένα φυσικό spa στη νοτιοδυτική Ισλανδία, στην απομονωμένη χερσόνησο του Reykjanes. Εδώ, τα ζεστά νερά είναι πλούσια σε συστατικά, κυρίως διοξείδιο του πυριτίου και θείο και η θερμοκρασία τους, στα μέρη που επιτρέπεται το κολύμπι, είναι από 37 έως 39 βαθμούς κελσίου.

Οι πρώτες εργασίες στην άγονη περιοχή έγιναν το 1976, όταν οι αρχές της Ισλανδίας δημιούργησαν την πρώτη πισίνα από νερό που δεν χρειάζονταν στο γεωθερμικό εργοστάσιο ενέργειας που δημιουργήθηκε στην περιοχή. Η πρώτη άδεια για οργανωμένο κολύμπι δόθηκε το 1981 και 11 χρόνια αργότερα, βλέποντας οι Ισλανδοί την πληθώρα επισκεπτών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την εταιρεία εκμετάλλευσης Blue Lagoon, με την εποπτεία της οποίας ξεκίνησαν από το 1992 να δημιουργούνται ξενοδοχειακές μονάδες στις ακτές της λιμνοθάλασσας.

Μία από αυτές, ίσως η θεαματικότερη, είναι το ξενοδοχείο, Moss που είναι κυριολεκτικά χτισμένο πάνω στη λιμνοθάλασσα. Με θέα τη λάβα που ξεπηδάει από το μαγικό υπέδαφος της περιοχής, τα δωμάτια του Moss, όλα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να γεύονται οποιοδήποτε ώρα της ημέρας τα ζεστά νερά των πηγών ενώ και οι τεράστιοι γυάλινοι τοίχοι κάνουν την εμπειρία του ύπνου μοναδική. Οι ανέσεις που προσφέρονται είναι επεριόριστες, το φαγητό εξαιρετικό και η διαμονή, για ένα άτομο, ξεκινά από $1.190 ημερησίως…

ACTIVEMAN.GR