Η “Μακεδονική Φέτα” υπάρχει, δεν είναι ελληνική, αλλά πουλιέται και στην Ελλάδα! – Φυσικά ούτε λόγος για “Βόρεια”

Η “Μακεδονική Φέτα” υπάρχει, δεν είναι ελληνική, αλλά πουλιέται και στην Ελλάδα! – Φυσικά ούτε λόγος για “Βόρεια”

Του Κώστα Μπούρη

 

Μπορεί η “φέτα” να είναι κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης στη χώρα μας, όμως όπως φαίνεται η “Μακεδονική φέτα” που δεν είναι ελληνική πουλιέται στα Σκόπια, η εταιρία που την παράγει κάνει και εξαγωγές στην Ευρώπη, ακόμα και στην Ελλάδα, όπως καταγγέλλουν τουλάχιστον εκείνοι του τράβηξαν τις φωτογραφίες.

Όπως και να έχει στη γειτονική χώρα υπάρχουν και πολλά άλλα προϊόντα που  είναι “Μακεδονικά” και φυσικά ούτε λόγος για …Βόρεια! Τώρα θα μας πείτε ότι ακόμα δεν πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, όμως η χώρα λέγεται ΠΓΔΜ, FYROM στη διεθνή ονομασία και φυσικά  ούτε αυτά τα αρχικά υπάρχουν μπροστά από τη λέξη “Μακεδονική”.

Κάποιοι θα πούνε ότι είναι “ψιλά γράμματα” όμως δεν είναι έτσι. γιατί στη χώρα μας στη Μακεδονία έχουμε χιλιάδες ονομασίες προϊόντων και εταιριών ακόμα και ιστορικών αθλητικών συλλόγων, με το συνθετικό “Μακεδονική”. Από τον Μακεδονικό Χαλβά, μέχρι τον Μακεδονικό την ιστορική ομάδα.

Βέβαια η κυβέρνηση λέει ότι αυτά τα ζητήματα θα λυθούν αλλά ποιος τους πιστεύει όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες.

 

 

Μάλιστα έχει ήδη δημοσιευτεί στα social media η πληροφορία ότι σκοπιανά προϊόντα πωλούνται και στη χώρα μας από μια γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με τα συγκεκριμένα προϊόντα να εισάγονται από την Ιταλία και αν συμβαίνει πράγματι αυτό είναι το χειρότερο για την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Όπως και να έχει αυτό το προϊόν δεν είναι φέτα και φυσικά δεν είναι Μακεδονικό. Είναι απλά ένα λευκό τυρί σκοπιανής προέλευσης.

Αλλά δεν είναι μόνο η φέτα. Δεν είναι μόνο πολλά άλλα σκοπιανά προϊόντα με “Μακεδονικές” επωνυμίες που πωλούνται στη χώρα μας, είναι και το γεγονός ότι τα δύο καζίνο στα Σκόπια γεμίζουν από δικούς μας. Μάλιστα χθες είχαν γεμίσει από συνταξιούχους που μόλις πήραν τις συντάξεις τους πήγαν μια βόλτα να ενισχύσουν το Σκοπιανό κράτος.

Ένα κράτος που το 1/3 της οικονομίας του στηρίζεται από ελληνικές επιχειρήσεις και εμείς έχουμε τόσο ανίκανη κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτή τη δύναμη προς όφελος της χώρας μας και φυσικά της Μακεδονίας.

Δείτε το διαφημιστικό της εταιρίας που παρασκευάζει τη φέτα στη γειτονική χώρα, όμως παρατηρήστε και το όνομα της διαφημιστικής που το έκανε: Makmedia, λέγεται. Σκεφτείτε λοιπόν απλά ότι θα γεμίσουμε ψευτομακεδονικά προϊόντα περισσότερα από όσα είναι μέχρι στιγμής! Δείτε το βίντεο: