Η Κομισιόν προτείνει στο EWG να εκταμιευθούν τα 5,7 δισ. ευρώ

Η Κομισιόν προτείνει στο EWG να εκταμιευθούν τα 5,7 δισ. ευρώ

Επικαιροποιημένη Έκθεση Συμμόρφωσης εστάλη σήμερα το πρωί από την Κομισιόν στα μέλη του Euroworking Group με την οποία συστήνει να ληφθεί θετική απόφαση για να εκταμιευθούν τα 5,7 δισ. ευρώ της υποδόσης που συνδέονται με την 3η αξιολόγηση.

Η εισήγηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, κάνει λόγο για “επαρκή πρόοδο” στο πεδίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κάτι που επιτρέπει, όπως αναφέρεται από τους θεσμούς να το θεωρήσουν “ως ολοκληρωμένο”.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι “για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος η οποία επιτρέπει στους θεσμούς να αποφανθούν ότι το προαπαιτούμενο έχει ολοκληρωθεί”.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη 1 δισ. ευρώ εκκρεμεί για τον Απρίλιο, συνδεδεμένο και αυτό, μεταξύ άλλων, με τους πλειστηριασμούς.

Πηγές των δανειστών μιλούσαν χθες για ικανοποιητική σε γενικές γραμμές κατάσταση και “σχετικά καλή πρόοδο” αλλά και για “εκκρεμότητες” που απομένουν στο ζήτημα.

Η έκθεση της Κομισιόν, όπως αναφέρει το πρακτορείο, εστάλη ενόψει της συνεδρίασης του EWG που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα και αφορά στην Ελλάδα και σε άλλα θέματα πέρα από τη δόση.

Και θέμα χρέους – 4ης αξιολόγησης στην ατζέντα του EWG

Η τρίτη αξιολόγηση είναι ένα μόνο μέρος από τη σημερινή ατζέντα του EWG για την Ελλάδα. Οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα ασχοληθούν και με τα τεχνικά σενάρια για τις πιθανές παρεμβάσεις στο χρέος (όπως αυτά συζητούνται από την αρχή του χρόνου).

Θα ενημερωθούν επίσης για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων των προηγούμενων ημερών στην Αθήνα μεταξύ του ελληνικού οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής των εκπροσώπων των Θεσμών.capital.gr