Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά καταδικάζει τις απειλές κατά του προέδρου της, αλλά τάσσεται υπέρ του συλλαλητηρίου.

Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά καταδικάζει τις απειλές κατά του προέδρου της, αλλά τάσσεται υπέρ του συλλαλητηρίου.

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ» με αφορμή την επιστολή και τις απειλές κατά του προέδρου της και υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ενώ παίρνει θέση και για τα συλλαλητήρια επισημαίνοντας ότι είναι «δημοκρατικό δικαίωμα του λαού».
Στην ανακοίνωση για τις απειλές κατά του κ. Κοτζιά η «Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ» αναφέρει πως «για μια ακόμη φορά το φασιστικό – ναζιστικό παρακράτος των μπράβων και των «νταβατζήδων», εμφανίζει το κουκουλοφορεμένο πρόσωπο του προσπαθώντας να τρομοκρατήσει των υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και τον Ελληνικό λαό». Παράλληλα, προσθέτει ότι «τέτοιου είδους τακτικές δεν απειλούν μόνο πρόσωπα αλλά κυρίως θεσμούς και εν τέλει την ιδία την Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας».
Η Κίνηση σημειώνει ότι «είναι ανάγκη όλοι οι δημοκράτες πατριώτες, να υψώσουν φωνή και να σταματήσουν κάθε είδους απειλές από ακραίες ναζιστικές, φασιστικές, παρακρατικές ομάδες, οι οποίες υπάρχουν και χρηματοδοτούνται, για να καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και διχόνοιας». Καταλήγοντας τονίζει ότι χαρακτηριστικά «Σε μια περίοδο που η χώρα διαπραγματεύεται σημαντικά και χρόνια Εθνικά θέματα, ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ».
Επίσης, σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ» για το θέμα του συλλαλητηρίου επισημαίνεται ότι «η συμμετοχή του Λαού στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης και η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζεται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών». Επίσης, τονίζεται ότι «ο κάθε πολίτης με πατριωτική συνείδηση και σεβασμό στη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της, μπορεί να αποτρέψει κάθε ακραία φωνή και πράξη καπηλείας του φρονήματός του. Δυστυχώς σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην Πατρίδα, ντόπια και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιζητούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία,  με μόνο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης».
Καταλήγοντας η Πολιτική Γραμματεία σημειώνει ότι «το ΠΡΑΤΤΩ εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά».