Η κήρυξη της υπερ – παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου θηλιά στη διαλυμένη οικονομία!

Η κήρυξη της υπερ – παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου θηλιά στη διαλυμένη οικονομία!

Του Κώστα Μπούρη

 

Χθες ήταν η επέτειος του φαιδρού δημοψηφίσματος του οποίου το αποτέλεσμα ανατράπηκε με συνοπτικές διαδικασίες επειδή …δεν το εννοούσε έτσι η κυβέρνηση και εμείς το …καταλάβαμε αλλιώς!

Χθες είδαμε οι περισσότεροι τους δύο να αλληλο – βρίζονται στη Βουλή των Ελλήνων. Τους είδαμε οι περισσότεροι, επειδή κάποιοι δεν τους αντέχουν πια και απλώς δεν τους βλέπουν.

Κλίμα πολωτικό. Κλίμα προεκλογικό ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη… λες και θα έχουμε εκλογές σε μερικές μέρες! Μόνο που όπως φαίνεται δεν θα έχουμε εκλογές μέσα στον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο… ούτε μέσα στο 2018 –πλην ατυχήματος- όμως θα έχουμε έντονο προεκλογικό κλίμα. Μια παρατεταμένη άτυπη εκλογική περίοδο που το μόνο που κάνει είναι κακό. Πολύ κακό!

Και οι δύο διατείνονται ότι αγαπούν την Πατρίδα και όλα τα κάνουν προς όφελος της χώρας, δηλαδή όλων εμάς! Όμως πόσο θα ωφελήσει τη χώρα μια παρατεταμένη έντονη εκλογική περίοδος;

Όταν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μετακινηθεί ούτε ένα μέτρο χωρίς τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Όταν οι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης χλευάζονται καθημερινά σε δημόσιες εμφανίσεις τους από αγανακτισμένους πολίτες, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο διαιωνίζεται αυτή η άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση;

Αναρωτιέμαι ποιος θα επένδυε τα χρήματα του σε μια χώρα σαν τη δικιά μας. Σε μια χώρα που βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο!

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι ευθύνεται ο Μητσοτάκης που σηκώνει τους τόνους, όμως είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν αποφασίζει και δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει …αγάντα σε μια κυβέρνηση που ακόμα …μαθαίνει!

Ο κ. Τσίπρας μας δήλωσε δημοσίως ότι μαθαίνει τόσα χρόνια. Μαθαίνει να διοικεί μια χώρα και φυσικά πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας αν αξίζει η εκπαίδευση τα λεφτά που δώσαμε!

Οι μαθητευόμενοι κάνουν ζημιές για να μάθουν, όμως τις κάνουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον και όχι στη διοίκηση μιας χώρας που οι αποφάσεις καθορίζουν τη ζωή των κατοίκων και διαστρεβλώνουν ακόμα και την ιστορία της χώρας. Αυτό είναι λοιπόν το μείζον πρόβλημα που επηρεάζει τις ζωές όλων μας.

Η πικρή πραγματικότητα είναι ότι αυτή η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα τινάξει στον αέρα ότι απέμεινε από την ήδη διαλυμένη οικονομία. Ας υπολογίσουμε ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν τον περασμένο χρόνο περισσότερες από 200 επιχειρήσεις…

Και χθες φαίνεται ότι η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού έδωσε το έναυσμα για μια υπέρ – παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με στόχο τη διατήρηση της καρέκλας όσο πάει…