Η ιστορική αδικία της Βρετάνης μας δείχνει γιατί πρέπει να πάμε όλοι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Η ιστορική αδικία της Βρετάνης μας δείχνει γιατί πρέπει να πάμε όλοι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Του Κώστα Μπούρη

 

Αναρωτιέμαι αν κάποιος από εκείνους που λένε ότι «δεν πειράζει που θα λέγονται Μακεδόνες» έχει πάει ποτέ στη Βρετάνη στη βορειοδυτική Γαλλία, εκεί απέναντι από τη Μεγάλη Βρετανία, να διαπιστώσει την αγανάκτηση που νιώθουν οι κάτοικοι μέχρι σήμερα, τόσα πολλά χρόνια μετά τη συμφωνία τότε που η τότε Γαλλική κυβέρνηση συμφώνησε με τους Άγγλους και τους επέτρεψε να αποκαλούνται Μεγάλη Βρετανία!

Χρόνια πριν το Αγγλικό Στέμμα είχε αποφασίσει να ονομάσει το νησί Βρετανία, ώστε με αυτό τον τρόπο να ενώσει τα βασίλεια του κράτους και να καταπνίξει τους πολέμους, καπηλεύοντας  το όνομα του βόρειου γεωγραφικού διαμερίσματος της Γαλλίας με την οποία ήταν αδυσώπητοι εχθροί!

Τι Βρετάνη… τι Βρετανία! Μόνο που οι Γάλλοι είναι  Φράγκοι και οι Άγγλοι είναι Σάξωνες.

Θα μου πείτε ότι ευτυχώς εμείς συμφωνήσαμε να λέγετε το κράτος των Σκοπιανών, Βόρεια Μακεδονία και όχι Μεγάλη Μακεδονία…  όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Εκεί λοιπόν στη Βρετάνη κυριαρχεί ακόμα η απογοήτευση για την αδικία!

Όμως αυτά εκεί έγιναν σε άλλες εποχές, πολλά μα πάρα πολλά χρόνια πριν και σίγουρα ούτε η Βρετάνη, ούτε η Αγγλία δεν έχουν τη δικιά μας ιστορία των 3000 και πλέον χρόνων,  της δικιάς μας Ελλάδας και της Μακεδονίας, ούτε φυσικά κανένας τους είχε απόγονο τον Μέγα Αλέξανδρο!

Πως λοιπόν οι δικοί μας κυβερνώντες ζητούν από όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες να αποδεχτούμε ένα σλαβικό κρατίδιο να ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία;

Ας διαμαρτυρηθούμε για ακόμα μια φορά για αυτή τη κατάφορη αδικία και ίσως αυτή τη φορά ακουστούμε. Ας διαμαρτυρηθούμε ακόμα και μετά που ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον Ζάεφ ότι όλοι εμείς θα δεχθούμε να ονομάζεται ο λαός των Σκοπίων Βορειομακεδόνες και να έχουν μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα.

Ας διαμαρτυρηθούμε μήπως και αλλάξουν τα πράματα!