Η δολοφονία του νεαρού ληστή και το σύμπτωμα που κάποιοι δεν θέλουν να δουν!

Η δολοφονία του νεαρού ληστή και το σύμπτωμα που κάποιοι δεν θέλουν να δουν!

Γράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σ. Τσατσάνης

 

Η δολοφονία του νεαρού ληστή στο κοσμηματοπωλείο της Αθήνας είναι το σύμπτωμα μιας ασθένειας που κάποιοι δεν θέλουν να την δουν.

Είναι σαφές πως η έλλειψη αστυνόμευσης είναι μια πολιτική επιλογή τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο φόβος και η ανασφάλεια έχει έχουν ρίξει την σκιά τους πάνω απο όλη τη χώρα. Ακόμη και όταν η αστυνομία είναι παρούσα και δεν αδιαφορεί, ζητάει πολλές φορές απο τον πολίτη υποβάλλει μήνυση για παραπτώματα που είναι υποχρεωμένη να επιληφθεί.

Αποτέλεσμα;

  • Ο καθένας ανάλογα με την ηθική του και την δύναμη που πιστεύει ότι έχει, εφαρμόζει κατά το δοκούν τους νόμους, αφού δεν υπάρχει κανείς να τον αποτρέψει ή να τον συναιτίσει.
  • Οι διαρρήξεις και οι κλοπές είναι τόσες πολλές καθημερινά πια, που οι πολίτες αρκετές φορές δεν τις καταγγέλουν, ενώ οι εφημερίδες δεν τις δημοσιοποιούν αφού δεν είναι πια είδηση.
  • Η καθημερινότητα των πολιτών έχει μετατραπεί πλέον σε πραγματική ζούγκλα.
  • Απο την άλλη η αστυνομία αρκείται μόνο στο ρόλο της επιβολής της κυβερνητικής πολιτικής, συλλαμβάνοντας δημοσιογράφους που “θίγουν” την κυβέρνηση και ξυλοφορτώνει όσους -για οποιοδήποτε λόγο – διαδηλώνουν εναντίον των πολιτικών της.

Όσο η πολιτική επιλογή της μη αστυνόμευσης συνεχίζει να εφαρμόζεται, όσο ο φόβος συνεχίζει να σκιάζει την καθημερινότητα των πολιτών τόσο θα αυξάνεί το αίσθημα της αυτοπροστασίας και της αυτοσυντήρισης.

Η γραμμή για να περάσει κανείς στη βαρβαρότητα είναι πολύ λεπτή. Και είναι πιο εύκολο να την ξεπεράσει όταν υπάρχει συνδυαστικά και το αίσθημα της μη απόδοσης δικαιοσύνης.

Όσοι εφαρμόζουν την πολιτική της μη αστυνόμευσης έχουν ουσιαστικά βάψει τα χέρια τους με αίμα.
Είναι καιρός η πολιτική αυτή να αλλάξει, πριν βρεθεί και άλλος άνθρωπος στις θέσεις του ληστή με τον κοσμηματοπώλη