Η Γερμανία θα συνεχίσει την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας του Σόιμπλε

Η Γερμανία θα συνεχίσει την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας του Σόιμπλε

Την αμετακίνητη θέση της Γερμανίας ως προς το θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ανεξάρτητα του ποιος θα ηγηθεί του Υπουργείου Οικονομικών, εξέφρασε ο Πέτερ Άλτμαϊερ, ασκών χρέη υπουργού Οικονομικών.

Στη διάρκεια της οκταετούς θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε έγινε διάσημος στην Ευρώπη και στον κόσμο για την προσήλωσή του στη δημοσιονομική πειθαρχία τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας όσο και στην Ευρωζώνη.

«Θα φροντίσουμε να συνεχιστεί το επιτυχημένο έργο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», τόνισε ο Άλτμαϊερ, στενός συνεργάτης της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξή του στα μέσα του ομίλου Funke.

«Θα μείνουμε πιστοί σε έναν προϋπολογισμό που δεν θα δημιουργεί νέα χρέη. Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους», πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα υπηρετήσουμε με υπευθυνότητα τα συμφέροντα της Γερμανίας», υπογράμμισε.
Ακόμη κι αν ένας υπουργός Οικονομικών που θα προέρχεται από το SPD θελήσει να ακολουθήσει μια λιγότερο ορθολογική δημοσιονομική πολιτική, θα δεσμεύεται από την κοινή ευθύνη της κυβέρνησης συνασπισμού, εξήγησε ο Άλτμαϊερ.