Η γαλλική κυβέρνηση θα επενδύσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ στη μάχη κατά της φτώχειας

Η γαλλική κυβέρνηση θα επενδύσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ στη μάχη κατά της φτώχειας

Η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει να επενδύσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα 20 Minutes και δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Γκριβό ανέφερε ότι το «σχέδιό μας για την καταπολέμηση της φτώχειας είναι αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και κατανέμεται σε τέσσερα έτη».
«Είναι μια πολύ ισχυρή πολιτική επιλογή σε μια περίοδο που δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στα δημόσια έξοδα», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE, περίπου 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία ζούσαν το 2016 σε συνθήκες φτώχειας, που καθορίζεται ως το 60% του μέσου εισοδήματος. Αυτό αντιστοιχεί στο 14% του πληθυσμού.
Ο Γκριβό δεν ανέφερε αν τα χρήματα θα προέλθουν από νέα κονδύλια ή από υπάρχοντα κεφάλαια που θα αναδιανεμηθούν από άλλους προϋπολογισμούς.
Το σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας του Μακρόν, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει μια φορά επιδιώκει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η μεταρρυθμιστική του ατζέντα δεν ωφελεί μόνο τους εύπορους και τις επιχειρήσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε το πως θα επενδυθούν τα χρήματα, αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αρκετά μέτρα είτε για να βοηθήσει ανθρώπους να επιστρέψουν στην εργασία ή να αποκτήσουν καλύτερες θέσεις απασχόλησης.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ