Η Έλενα Ράπτη ενημέρωσε τη Φλώρινα για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Η Έλενα Ράπτη ενημέρωσε τη Φλώρινα για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τον αγώνα κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι στη Φλώρινα. Ήταν η Έλενα Ράπτη εκείνη που ενημέρωσε τους πολίτες της πόλης για το εν λόγω θέμα ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και ως Εμπειρογνώμονας στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας απάντησε έτσι έμπρακτα στην πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ενδιαφερόμενους. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Χρήστος Μπαρδάκας, Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας. Η Έλενα Ράπτη και ο Ιωάννης Μίσκας, Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας ήταν οι δυο ομιλητές της εκδήλωσης. 

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD των δύο ιστοριών κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης» και το «Μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτορα», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».