ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε σε αυτοκινητόδρομο σπέρνοντας το θάνατο

ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε σε αυτοκινητόδρομο σπέρνοντας το θάνατο

«Αρκετοί άνθρωποι» σκοτώθηκαν και άλλοι 77 τραυματίστηκαν όταν τρένο του Αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Amtrak εκτροχιάστηκε στην κομητεία Πιρς της Ουάσινγκτον και έπεσε από γέφυρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε στο Associated Press αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για έξι νεκρούς αλλά εκτίμησε ότι ο δραματικός απολογισμός θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί» δήλωσε με τη σειρά του ο Εντ Τρόιγερ, αξιωματικός στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Έκανε, όμως, λόγο ένα σκηνικό «πραγματικά τρομακτικό».

Σύμφωνα με το CNNi, από τους 77 τραυματίες, τέσσερις φέρουν σοβαρά τραύματα και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή.

H αμαξοστοιχία 501, που έκανε το παρθενικό της ταξίδι, εκτροχιάστηκε λίγο πριν τις 8 π.μ. τοπική ώρα και παρέσυρε αυτοκίνητα που κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο.

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) – 17:30 (ώρα Ελλάδας), προκαλώντας αρκετά θύματα μετέδωσε η εφημερίδα News Tribune,χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσινγκτον δείχνει μια αμαξοστοιχία να έχει πέσει από μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην προσέρχονται στον τόπο του ατυχήματος και έχουν δώσει στη δημοσιότητα τηλεφωνικό αριθμό, προκειμένου να επικοινωνούν οι συγγενείς των επιβαινόντων.

ΠΗΓΕΣ: CNN, BBC, Euronews, Abc