ΗΠΑ: Πετάει πετάει το παγώνι;

ΗΠΑ: Πετάει πετάει το παγώνι;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ταξιδεύουν με ζώα, συνήθως έχουν μαζί τους μικρά σκυλιά ή κάποια γάτα. Αλλά μια γυναίκα που εμφανίστηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty, είχε μαζί της κάτι πολύ μεγαλύτερο και πιο ασυνήθιστο.
Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως το παγώνι ήταν ζώο πιστοποιημένο ως σύντροφος συναισθηματικής στήριξης. Άτομα με συναισθηματικές και ψυχολογικές διαταραχές έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν αεροπορικώς μαζί με τα ζώα τους στη καμπίνα του αεροπλάνου, χωρίς να είναι απαραίτητο το να βρίσκονται σε ειδικό κλουβί ή στο χώρο αποσκευών ενώ συχνά ταξιδεύουν δωρεάν.
Η ιδιοκτήτρια του παγωνιού έφτασε στο αεροδρόμιο, ισχυριζόμενη ότι το μεγαλοπρεπές πουλί είχε το δικό του εισιτήριο για πτήση της United Airlines, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fox News. Το αίτημά της απορρίφθηκε και το πουλί δεν έγινε δεκτό. «Αυτό το ζώο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για διάφορους λόγους, όπως το βάρος και το μέγεθός του. Το εξηγήσαμε στους πελάτες τρεις φορές πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρία Delta ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει αυστηρότερους κανονισμούς για τα ζώα συναισθηματική υποστήριξης, προτρέποντας άλλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της United Airlines, να επανεξετάσουν τους δικούς τους κανόνες. Η United επιβεβαίωσε ότι επανεξετάζει τις τρέχουσες πολιτικές της για τα ζώα.