ΗΠΑ: Πάνω από 100 συλλήψεις για το Καπιτωλίο, αναβλήθηκε πρόβα ορκωμοσίας Μπάιντεν

ΗΠΑ: Πάνω από 100 συλλήψεις για το Καπιτωλίο, αναβλήθηκε πρόβα ορκωμοσίας Μπάιντεν

Τουλάχιστον 20.000 μέλη της Εθνοφρουράς θα αναπτυχθούν στο Καπιτώλιο αντί για 15.000, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, για να αποφευχθούν έκτροπα, στη σκιά των αιματηρών γεγονότων της περασμένης εβδομάδας, με τις εικόνες των στρατιωτών στο εμβληματικό κτίριο να κάνουν από χθες τον γύρο του κόσμου.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ συνέλαβε περισσότερους από 100 ανθρώπους σχετικά με τη βίαιη εισβολή, που προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων, και οδήγησε στην ιστορική παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ από τη Βουλή των Αντιπροσωπών για «υποκίνηση σε στάση».

Το FBI τώρα διερευνά άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν την ασφάλεια της ορκωμοσίας, που για πρώτη φορά θα γίνει χωρίς τη συνήθη παρουσία χιλιάδων κόσμου, στις 20 Ιανουαρίου.

«Ψάχνουμε για άτομα, τα οποία ενδεχομένως να προσβλέπουν σε επανάληψη της ίδιας βίας με αυτή που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα» είπε χθες ο Κρίστοφερ Ρέι, διευθυντής του FBI σε ειδική ενημέρωση του απερχόμενου αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, σχετικά με την ασφάλεια της τελετής.

«Ήδη από την 6η Ιανουαρίου έχουμε εντοπίσει περισσότερους από 200 υπόπτους. Έτσι γνωρίζουμε ποιοι είστε, αν θα είστε εκεί έξω, πράκτορες του FBI θα έρθουν να σας βρουν» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι η πρόβα της ορκωμοσίας του νέο προέδρου, η οποία προγραμματιζόταν για την Κυριακή, αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, και θα γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Politico.